Zwolse rechter en officier op non-actief gesteld

Delen:

De hoofdofficier van justitie in Zwolle heeft vrijdag de Rijksrecherche opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar een officier van justitie van het arrondissementsparket en een rechter van de Rechtbank Zwolle-Lelystad.

Beiden worden verdacht van schending van het ambtsgeheim. De officier van justitie en de rechter zouden informatie waarover zij uit hoofde van hun functie beschikten of waartoe zij toegang konden krijgen, gebruikt hebben in de privésfeer. Het betreft hier gegevens over het strafrechtelijk verleden van een persoon. De informatie zou zijn gedeeld met vrienden van de rechter, die de persoon kenden. De persoon over wie de informatie is uitgewisseld, heeft aangifte gedaan tegen de betreffende rechter.

De officier van justitie is op non-actief gesteld door de hoofdofficier van justitie. De rechter heeft zijn werkzaamheden neergelegd; de rechtbank is een intern onderzoek gestart. De president van de rechtbank neemt de zaak hoog op en laat weten dat het opvragen van justitiële gegevens voor privédoeleinden niet juist is.

Omdat beide ambtenaren werkzaam zijn binnen het arrondissement Zwolle zal het Rijksrecherche-onderzoek plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de hoofdofficier van justitie in Groningen. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven