51% belang in Bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft

Delen:

Het Canadese Colliers neemt een 51% belang in de Amsterdamse Bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft. Colliers is in grootte de tweede bedrijfsmakelaar ter wereld met meer dan 15.000 medewerkers die vanuit 480 kantoren in 61 landen opereren. Na 117 jaar komt er een eind aan de zelfstandige status van bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft.

Adviseurs Colliers International:
CMS Derks Star Busmann (Roman Tarlavski, Martijn van der Bie, Damia van Laarhoven, Jan Willem Huizink, Aysegul Avci)

Adviseurs Boer Hartog Hooft:
Damen Bedrijfsadvocatuur (Joost Damen), PhiDelphi Corporate Finance (Joris Heerkens)

Roman Tarlavski, dealmaker voor CMS Derks Star Busmann: “Het betrof een vrij complexe joint venture waarbij FirstService Corporation, het moederbedrijf van Colliers, een kleine meerderheid van de aandelen in Boer Hartog Hooft heeft verkregen. Boer Hartog Hooft is weliswaar een besloten vennootschap, maar heeft de structuur van een maatschap waarbij de afzonderlijke maten een belangrijk onderdeel van de onderneming vormen. De uitdaging lag hem in het zoveel mogelijk handhaven van dit element in de nieuwe structuur. Het gehele proces verliep uitermate plezierig, waarbij alle betrokkenen het belang van de transactie onderschreven en zeer constructief naar een closing hebben toegewerkt.
Wij hebben First Service voor het eerst bijgestaan bij een acquisitie in 2008; sindsdien hebben wij diverse projecten voor hen begeleid. Het betreft een interessante sector, waar de ouderwetse zakelijke makelaardij zijn langste tijd heeft gehad. Door de toenemende internationalisering van de vastgoedbranche moeten de dienstverleners wel volgen. Consultants die dat niet doen, zullen grote internationale opdrachten mislopen. Ook de aard van de werkzaamheden zal veranderen: de ‘hardcore’ makelaardij zal terrein verliezen waarbij er steeds meer nadruk zal komen op consultancy, taxatie en het doen van waarderingen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven