61 digitale zaken in één maand

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Shutterstock

In de eerste vier weken van september zijn 61 digitale civiele zaken binnengekomen bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Dat maakte Ruben Alderse Baas bekend tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op woensdag 27 september. Digitaal procederen voor civiele zaken boven de 25.000 euro is in die arrondissementen verplicht vanaf 1 september.

Verplicht digitaal procederen wordt stap voor stap uitgebreid naar alle arrondissementen en rechtsgebieden. Naar verwachting wordt dit voor civiele zaken in alle arrondissementen verplicht in het voorjaar van 2018. De Raad voor de rechtspraak en de NOvA willen echter eerst een grondige evaluatie. Alderse Baas is binnen de Algemene Raad van de NOvA belast met de portefeuille digitalisering. Hij zei dat de Rechtspraak bij de landelijke uitrol meer haast heeft dan de NOvA.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top