Aantal faillissementen ook in februari gestegen

In februari zijn door de rechtbanken 321 faillissementen uitgesproken. Daarmee zet de stijgende lijn die sinds oktober te zien is door.

Delen:

Depositphotos_424223080_S failliet
beeld: Depositphotos

Er gingen vorige maand gingen 260 rechtspersonen en 61 natuurlijke personen failliet, zo blijkt uit cijfers van de Raad voor de rechtspraak. Dat zijn twintig faillissementen meer dan in januari.

In vergelijking met februari 2022 is het verschil helemaal groot: toen waren er bijna honderd faillissementen minder, namelijk 222 (177 rechtspersonen en 45 natuurlijke personen).

Coronasteun

De afgelopen twee jaar was het aantal faillissementen “historisch laag” volgens het CBS. Vanaf mei 2020 zette een scherpe daling van het aantal faillissementen in. Hoewel de oorzaak daarvan niet is onderzocht, is de daling waarschijnlijk te verklaren uit de coronasteunmaatregelen die door de overheid werden opgetuigd. Bedrijven konden ook in het begin van 2022 nog gebruikmaken van deze noodsteun.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven