Juridisch nieuws

Acht Nederlanders in Europese juridische commissies

Foto: Depositphotos

In de ‘juridische’ commissies van het Europees Parlement zullen acht Nederlandse parlementariërs zitting hebben. Vier van hen maken deel uit van de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken.
Het gaat om Malik Azmani (VVD), Sophie in ‘t Veld (D66), Jeroen Lenaers (CDA) en Tineke Strik (GroenLinks).

Mensenrechten

In de commissie Mensenrechten zit één Nederlander: de Europese veteraan Peter van Dalen (ChristenUnie), Ook de commissie voor de Rechten van de vrouw en gendergelijkheid kent met Samire Rafaela (D66) één Nederlandse vertegenwoordiger. Eerder werd al bekend dat Kati Piri (PvdA) en Liesje Schreinemacher (VVD) in de commissie voor Juridische zaken zitten.

Gendergelijkheid

Verder zitten er vier Nederlanders als plaatsvervanger in de commissies die vooral juristen interessant zijn: Kati Piri (PvdA), Rob Roos (Forum voor Democratie) en Paul Tang (PvdA) zijn plaatsvervangend leden in de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken en Derk-Jan Eppink (Forum voor Democratie) is dat in de commissie voor Rechten van de vrouw en gendergelijkheid.

Bij de Europese verkiezingen op 23 mei stonden 34 Nederlandse juristen op de lijst.

Mafiabestrijder

Vermeldenswaard is ook de verkiezing van de Italiaanse Catarina Chinnici in de fractie van Sociaal-Democraten. Zij is de dochter van de rechter en mafiabestrijder Rocco Chinnici die op 29 juli 1983 werd vermoord door de mafia. Catarina Chinnici heeft zitting in de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures