Adinda de Jonge (Van der Feltz advocaten) en de wisseling van de ‘rechtswacht’

Starter van de week is Adinda de Jonge. Adinda is sinds februari werkzaam bij Van der Feltz advocaten in Den Haag: ‘Interesse in het zeer dynamische civiele bouw- en vastgoedrecht was al gewekt tijdens mijn studie’

Delen:

Adinda de Jonge (25) heeft in het voorjaar van 2020 de master Civiel Recht aan de Universiteit Leiden afgerond. Na een uitstap naar de rechterlijke macht is zij op 26 februari 2021 beëdigd en als advocaat werkzaam bij Van der Feltz advocaten te Den Haag. In maart is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Door deel te nemen aan inhouse- en bedrijvendagen heb ik kennis kunnen maken met verschillende (advocaten)kantoren. De praktijk heb ik van dichtbij meegemaakt tijdens stages en een werkstudentschap in zowel binnen- als buitenland. Echter, met mijn afstuderen in zicht bedacht ik me dat ik me vrij eenzijdig had georiënteerd op de juridische arbeidsmarkt. Tot dan toe had ik enkel ervaring opgedaan in de advocatuur en slechts in één rechtsgebied (bouw- en vastgoed). Mijn horizon besloot ik te verbreden door te werken als juridisch medewerker in de rechterlijke macht op het gebied van het insolventierecht. Na een jaar daar werkzaam te zijn geweest, heeft desondanks recent een wisseling van de ‘rechtswacht’ plaatsgevonden. Mijn toga van de rechtbank Den Haag heb ik verruild voor een advocatentoga van Van der Feltz advocaten.

Waarom heb je voor Van der Feltz gekozen?
Mijn interesse in het zeer dynamische civiele bouw- en vastgoedrecht was al gewekt tijdens mijn studie. Van der Feltz advocaten, een nichekantoor gevestigd in een prachtig pand aan de Javastraat, was dan ook een logische vervolgstap. Interessant aan dit kantoor is dat het werkzaam is binnen zowel de publieke als de private sector. De diversiteit aan cliënten en werkzaamheden en de fijne collega’s maken dat ik voor Van der Feltz heb gekozen!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Bij Van der Feltz krijg je al in een vroeg stadium veel verantwoordelijkheden toebedeeld. De leukste ervaring tot nu toe is – naast mijn beëdiging bij de rechtbank Den Haag – het eerste cliëntgesprek dat ik zelfstandig heb gevoerd. Het contact met de cliënt en het toepassen van aangeleerde vaardigheden in de praktijk vond ik een erg leerzame en leuke ervaring.

En valt er ook iets tegen?
Wat tegenvalt zijn de gevolgen van de coronamaatregelen op onder meer de invulling van de beroepsopleiding. Zo heeft de aftrap in Woudschoten geen doorgang kunnen vinden en zijn de opleidingsdagen vooralsnog online. Erg jammer, omdat het sociale aspect van de beroepsopleiding nu wegvalt.

Wat is jouw gouden tip aan studenten?
Blijft dicht bij jezelf! Geef je op voor bedrijvendagen en ga stagelopen op verschillende plekken, zodat je leert waar jouw interesses en ambities liggen. Wees niet bang om buiten de gebaande paden te treden en, bovenal, geniet met volle teugen van je tijd als student!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
De keuzes die ik vier jaar geleden heb gemaakt, hebben mij gebracht tot waar, en wie, ik nu ben. Daar ben ik trots op en wil ik niets aan veranderen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven