Advocaat verwijdert foto op aandringen rechtbank

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Rechtbankfoto mag niet
Beeld: Pixabay

Ja, hij snapt dat je niet zomaar alles mag fotograferen wat er in de rechtbank gebeurt. Maar een fotootje van een mededelingenbord waarop staat te lezen dat een zaak meer dan uur uitloop heeft…Advocaat Joost Denissen (Denissen Advocaten) had er geen rekening mee gehouden dat daar moeilijk over zou worden gedaan.

Niet toegestaan

En toch gebeurde dat. Want kort nadat Denissen de foto op Twitter had gezet, kreeg hij een bericht van de Rechtbank Midden-Nederland. Of ie de foto maar even wilde verwijderen, want het maken van foto’s is sowieso niet toegestaan binnen de rechtbank.

En dus heeft Denissen de foto maar weer snel weggehaald. Niet dat er iets bijzonders op te zien was. Alleen een digitaal mededelingenbord met meldingen over zittingen, waarbij over één zitting wordt vermeld: “Uitloop van meer dan een uur”.

Doorgestreept

Dat ging precies om de zaak waarvoor Denissen in de rechtbank was. “Het is niet de eerste keer dat ik een uur of langer moet wachten,” legt de advocaat uit. “Dus ik dacht: ik twitter maar eens, deze keer met een fotootje. Ik heb de namen van de voorzitters doorgestreept, er viel niets uit af te leiden.”

Strikt handhaven

Een woordvoerder van de rechtbank zegt dat fotograferen in de rechtbank nooit is toegestaan, ook niet als er niets spannends op de foto te zien. “Dat is de huisregel, en als we de teugels laten vieren, gaan bezoekers misschien mensen in de wachtkamer fotograferen. Daarom handhaven we de regels strikt.”

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top