Advocatuur Congres 2011

Delen:

Ingezonden Mededeling

BHokkenNog meer dan in voorgaande jaren is het voor ambitieuze advocatenkantoren van belang in te spelen op veranderende marktomstandigheden. De concurrentie wordt steeds agressiever, nieuwe spelers doen hun intrede, internet is niet meer weg te denken en de klant handelt eenvoudige juridische kwesties zelf af. Het thema van het Advocatuur Congres 2011 is daarom: Veranderen en Innoveren.

“Ieder advocatenkantoor zou eigenlijk een nieuw bedrijfsplan moeten opstellen, alsof ze opnieuw beginnen. Ze zullen hun strategie grondig moeten bijstellen om volwaardig mee te kunnen blijven doen in de huidige turbulente markt,” zegt organisator Bert Hokken. “Het lijkt wel alsof de verandering van alle kanten tegelijk komt. De markt verandert door internet, klanten doen eenvoudig juridisch werk zelf, nieuwe concurrenten dienen zich aan en klanten zijn in korte tijd stukken mondiger geworden. De concurrentie wordt hierdoor steeds heftiger. Kantoren zullen innovatief en wendbaar moeten zijn om hier adequaat op in te spelen.”

Dit alles vergt ook een andere kantoorcultuur, zegt organisator Bert Hokken. “Het Advocatuur Congres 2011 zal aan deze onderwerpen ruim aandacht besteden maar ook dieper ingaan op onderwerpen als informatisering en acquisitie.”

Het programma bestaat uit een prettige mix van inspirerende presentaties, levendige discussies en informele momenten voor discussie. Het programma laat verder voldoende ruimte om van gedachten te wisselen met bestuurders en directeuren van collega-kantoren. Te vroeg vertrekken raadt Hokken af. “De meest openhartige discussies over kantoorproblemen vinden ‘s avonds aan de bar plaats.” Voor de inhoud van het congres staan vijf topsprekers garant. Het zijn stuk voor stuk autoriteiten die zich tot de Europese top mogen rekenen binnen hun vakgebied. Theoretisch zijn deze sprekers sterk (4 van de 5 sprekers zijn hoogleraar), maar daarnaast zijn ze actief als adviseur en sparringpartner in de boardroom van veel grote bedrijven, waaronder multinationals. Ze zijn bekend met de advocatuur en stellen hun presentatie hier op af. Alle vijf behoren ze tot de meest gevraagde sprekers in Nederland. Dit sterke sprekersgezelschap maakt het congres tot een uniek evenement.

Het Advocatuur Congres is een jaarlijks terugkerend evenement voor bestuurders en directeuren van advocatenkantoren. Vorig jaar was het thema ‘het succesvolle advocatenkantoor’. De deelnemers waardeerden het congres gemiddeld met gemiddeld een ruime acht. Enkele reacties: ‘leerzaam en inspirerend congres’, ‘veel nieuwe ideeën en inzichten om op kantoor mee aan de slag te gaan’ en ‘goed om op dit niveau met lotgenoten en deskundigen te spreken over de niet-juridische aspecten van het advocatenkantoor’.

Het Advocatuur Congres 2011 vindt plaats in Utrecht op 10 en 11 november. Kijk voor meer informatie op: www.hokkenmanagement.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven