‘Advocatuur nog niet in het nauw door Big Four’

Delen:

vierDe uitbreiding van de juridische dienstverlening door de Big Four zal de advocatuur niet van de wijs brengen, denkt Martijn Haks, bestuurder van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen en hoofd juridische zaken NS Legal. Grote verschuivingen zullen er dan ook niet optreden in de juridische dienstverlening volgens hem. Tenminste, niet op korte termijn.

Haks in een bericht op accountant.nl: “Bedrijven zullen een beroep blijven doen op advocatenkantoren vanwege het voeren van juridische procedures, vertrouwelijkheid en bepaalde specialistische kennis.”

Uit een eerder bericht op deze site bleek ook dat de advocatuur niet bevreesd is voor hevige concurrentie vanuit de accountancywereld. Advocaten reageerden uiterst laconiek op de berichtgeving over de juridische slag die de grote accountantskantoren zouden slaan.

Toch denkt Haks dat er een toekomst is voor de juridische dienstverlening door accountantskantoren. “Door toenemende wet- en regelgeving en scherper toezicht juridiseert de omgeving waarin ondernemers werken. De vraag naar juridisch advies zal daardoor toenemen, ook in het mkb.” Haks kan zich voorstellen dat sommige bedrijven gemakkelijker naar een juridisch adviseur stappen dan naar een advocaat. “Zeker als die adviseur verbonden is aan je accountant of belastingadviseur.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven