Afdeling bestuursrechtspraak zoekt nieuwe voorzitter

Delen:

Met het vertrek van Jaap Polak op 1 mei 2017 als voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ontstaat daar een vacature. Polak blijft wel nog lid van de Raad van State en van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Polak (1955) is sinds november 2001 lid van de Afdeling bestuursrechtspraak en werd ruim vijf jaar geleden voorzitter van de Algemene kamer van de Afdeling bestuursrechtspraak. Sinds 1 mei 2010 is hij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, als opvolger van Pieter van Dijk.

Een opvolger van Polak is nog niet bekend. Voor de benoeming van de nieuwe voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak doet de Raad van State zelf een aanbeveling. De minister van Veiligheid en Justitie zal daarop in overeenstemming met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht doen aan de ministerraad. De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt benoemd bij koninklijk besluit. De benoeming is voor het leven, wat inhoudt dat de functie tot de leeftijd van 70 jaar mag worden uitgeoefend.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven