Akkoord over Sociale Maatregelen Herziening Gerechtelijke Kaart

Delen:

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft met de bonden een definitief akkoord bereikt over een pakket sociale maatregelen dat van toepassing is op reorganisaties binnen de rechterlijke organisatie ná publicatie in het Staatsblad van de Wet herziening gerechtelijke kaart.

Het kabinet wil de gebiedsindeling van de rechtbanken en gerechtshoven veranderen. Binnen de huidige indeling zijn er onvoldoende mogelijkheden tot specialisatie waardoor de continuïteit van de rechtspraak in gevaar komt. Verder wil het kabinet toegankelijkheid, bestuur en bedrijfsvoering van de rechtspraak verbeteren.

Het akkoord geeft organisatieonderdelen binnen de rechterlijke organisatie de mogelijkheid zich op de gevolgen voor het personeel voor te bereiden voordat de reorganisatie daadwerkelijk van kracht wordt. De begeleiding van (rechterlijke) ambtenaren van werk naar werk blijft het uitgangspunt, waarbij het aanwijzen van herplaatsingskandidaten zo veel mogelijk wordt voorkomen.

Om de zes maanden zal tussen vertegenwoordigers van aan de ene kant ABVAKABO, CNV Publieke Zaak, CMHF, Juvox en NVvR en aan de andere kant het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Raad voor de rechtspraak en het College van procureurs-generaal overleg plaatsvinden om de voortgang van de reorganisaties, die verband houden met de herziening van de gerechtelijke kaart, te bezien in relatie tot de toepassing van het pakket sociale maatregelen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven