Anke Goossens (EIFFEL) over één team

Delen:

Anke Goossens (25) studeert Rechten & Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Eind 2018 heeft ze haar masterdiploma in Strategic Management behaald en ze verwacht in oktober 2019 af te studeren voor de master Ondernemingsrecht. Anke loopt stage bij EIFFEL; een zakelijk dienstverlener op het gebied van Legal, Finance en Process. Veel juridische vraagstukken van opdrachtgevers bij EIFFEL in huis worden opgepakt, onder de noemer van Legal Office. Anke mocht daar in februari en maart aan meewerken.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
EIFFEL is dé perfecte combinatie van rechten en bedrijfskunde. Het was een mooie kans om een kijkje in de keuken te nemen bij een grote organisatie met de combinatie van Legal, Finance en Process. De stage biedt mij de mogelijkheid om een blik te werpen in het leven van een (bedrijfs)jurist en consultant. Dit leek mij erg interessant en dynamisch.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Zelf had ik hiervoor nog nooit stage gelopen, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik had wel gehoopt dat ik opgenomen zou worden in het team, zelfstandige opdrachten zou krijgen (niet alleen uitzoekwerk), mee mocht naar zittingen en dat ik een duidelijker beeld zou krijgen van Legal en Process in de praktijk. De stage heeft deze verwachtingen zeker waar gemaakt.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
Via de site www.werkenbijeiffel.nl heb ik mijn cv met motivatiebrief gestuurd. Op basis hiervan werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik heb dit ervaren als een prettig gesprek; het was meer een ‘koffiegesprek’. Al snel bleek van beide kanten een klik en ben ik gebeld dat ik de stage had.

Wat zal je nooit meer vergeten van je stage?
De energie en openheid! EIFFEL is een fijne organisatie. Het motto is één team, één missie. Je bent als stagiair ook echt onderdeel van dit team. Je wordt gelijk bij de organisatie betrokken. Zo bestaat er een introdag voor alle stagiaires van alle afdelingen. Hierdoor leer je de organisatie en je medestagiaires goed kennen. Je mag aangeven wat je interessant vindt en waar je mee wilt kijken. Bovendien organiseert EIFFEL leuke en leerzame evenementen met inspirerende sprekers, samenwerkdagen en trainingsavonden. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Het is natuurlijk een leerproces. Als ik mijn eerste opdracht nu nogmaals zou krijgen, zou ik deze met de huidige ervaring anders hebben aangepakt. Zo zie je dat je door de stage heen de opdrachten anders aanpakt.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Gelukkig heb ik (nog) geen blunder gemaakt. Mijn grootste succes vind ik wel het meewerken aan de prestaties en kwaliteit voor de klant. Ik heb zelfstandig veel stukken mogen opstellen. Als het stuk af was kreeg ik hierop feedback. Dit was erg leerzaam.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Dat ben ik zeker aan het overwegen!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven