Annemarie van der Does Vos (Freshfields) over de karaokebar

Delen:

Annemarie van der Does Vos (22) studeert rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij verwacht in 2020 af te studeren. Van april tot en met mei 2018 liep zij stage bij Freshfields Amsterdam, sectie Finance. Sinds september 2018 is zij één à twee dagen in de week werkzaam als werkstudent bij Freshfields.

Waarom heb je voor Freshfields gekozen?
Ik heb voor Freshfields gekozen omdat het wereldwijde netwerk, in combinatie met het niet al te grote kantoor in Amsterdam, me erg aansprak. Bovendien had ik veel positieve verhalen gehoord. Ook het feit dat Freshfields Amsterdam expertise heeft in Finance en Tax, is voor mij een pluspunt.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik ging mijn stage open in. Ik had nog niet eerder stage gelopen en kende alleen ervaringen uit de verhalen van anderen. Ik wilde graag een kijkje nemen in het leven op een advocatenkantoor.
Vooraf had ik geen idee van de werkzaamheden binnen een dergelijke praktijk en wilde graag kijken of dit bij mij zou passen. Studeren is natuurlijk anders dan de praktijk.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure vond ik erg prettig. De procedure begon met het insturen van een motivatiebrief en cv. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek met een recruiter en een advocaat. Dit voelde voor mij als een fijn kennismakingsgesprek, en niet als een eenzijdige ondervraging. Niet lang daarna werd ik gebeld dat ik als student-stagiair mocht beginnen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De sfeer op kantoor. Ik heb me altijd welkom gevoeld en voelde me een onderdeel van het team. Zo heb ik bijvoorbeeld mogen helpen bij het Finance Day event, wat werd afgesloten met een heel leuke avond in een karaokebar. De slogan ‘excellent and not too serious’ past precies: de advocaten bij Freshfields zijn zeker bereid het extra stapje te zetten, maar met een gezonde dosis humor.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Een stage dient onder andere om te leren, dus natuurlijk zou ik nu dingen misschien anders aanpakken. Hoe dan ook kijk ik tevreden terug op mijn stageperiode bij Freshfields.

Wat was je grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Blunders maakt natuurlijk iedereen, al ben je daar misschien niet helemaal van op de hoogte. Voor mij was het grootste succes dat ik in september aan de slag ben gegaan als werkstudent. Als werkstudent ben ik bezig met heel uiteenlopende werkzaamheden, wat deels ook overlapt met de werkzaamheden als stagiair. Het leuke aan het werkstudentschap vind ik dat ik de opgedane kennis van mijn stage kan toepassen en meer uitgedaagd kan worden.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Daar denk ik zeker over na!

Ben jij zelf ook met een leuke stage bezig of heb je die net afgerond en wil je ook student-stagiair van de week worden? Mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven