Anouk Oosterom en Jordi Wals over oost en west

Overstappers van de week zijn Anouk Oosterom en Jordi Wals. Deze voormalig kantoorgenoten bij Linklaters LLP zijn een nieuw advocatenkantoor gestart: ‘w+o advocaten’. Zij richten zich met name op fusies en overnames, ondernemingsrecht en energierecht.

Delen:

Anouk Oosterom en Jordi Wals over oost en west
Anouk Oosterom en Jordi Wals

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Vanwaar deze overstap?
Jordi: Ruim twee jaar geleden ben ik vertrokken bij Linklaters. Dit was niet eenvoudig, omdat Linklaters een geweldig kantoor is met fijne collega’s, waaronder Anouk. Ik merkte echter toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en heb toen de sprong gewaagd. Na een tijdje op projectbasis voor een aantal kantoren en een beursgenoteerde onderneming te hebben gewerkt, borrelde het idee op om zelf iets te beginnen. Toen ik van Anouk hoorde dat zij ook een overstap overwoog, vielen de puzzelstukjes snel in elkaar.

Anouk: Bij Linklaters heb ik met veel plezier de ondernemingsrechtelijke praktijk helpen opzetten. Wat later volgde het opzetten en leiden van de energiepraktijk. De energiepraktijk is heel divers en ik merkte steeds vaker dat we bepaalde zaken niet toegewezen kregen vanwege de tarieven van een groot internationaal kantoor, dan wel zaken niet konden doen vanwege een conflict. Veelal juist die zaken voor kleinere tot middelgrote partijen die juridisch uitdagend zijn en met veel rechtstreeks cliëntcontact. Na ruim 19 jaar als advocaat vond ik de tijd rijp voor iets anders. Jordi en ik hebben jarenlang nauw met elkaar samengewerkt en contact gehouden toen Jordi bij Linklaters vertrok. Toen de gelegenheid zich aandiende om samen een kantoor te beginnen, leek me dat al snel een mooie uitdaging voor de toekomst.

Jullie zijn gestart in coronatijd. Dat hadden jullie vooraf niet zien aankomen natuurlijk. Gooide dat roet in het eten?
Anouk: Formeel zijn wij al iets voorafgaand aan de aanvang van de coronatijd afgetrapt. De impact van de crisis lijkt voor ons vooralsnog beperkt, al brengt het natuurlijk de nodige onzekerheid met zich mee. Hoelang zal deze periode van geregisseerde beperkte bewegingsvrijheid duren en welke omvang zal de naderende economische crisis hebben? Welke impact heeft de crisis op onze (potentiële) cliënten, zeker in de conventionele energiesector? Dit zijn vragen die ons natuurlijk ook bezig houden.

Jordi: Tegelijkertijd merken wij dat er bij cliënten vraag blijft naar specialistisch advies. Er is al langer sprake van druk op kosten, maar door deze crisis is het nóg belangrijker om toegankelijk te zijn. Dit sluit gelukkig naadloos aan op onze werkwijze: topkwaliteit tegen concurrerende tarieven. Het voordeel van een klein team voor cliënten is dat we heel transparant kunnen werken: `what you see is what you get’.

Gaat u het heel anders doen dan alle bestaande advocatenkantoren?
Anouk: Het gaat wat ver om te zeggen dat we het heel anders doen dan alle bestaande kantoren, maar we doen het wel op een wijze die goed bij ons past en waar op grond van onze ervaring en gesprekken met cliënten voldoende vraag naar is. Persoonlijke, pragmatische en hands-on advisering met een flexibele en ondernemende werkwijze. Daarnaast gebruiken we graag onze ervaring om mee te denken op strategisch niveau.

We begrijpen dat de w voor Wals staat en de o voor Oosterom. Waarom juist voor deze naamconstructie gekozen?
Jordi: Naast de verwijzing naar onze namen, staat w+o ook voor west + oost. Vanwege onze achtergrond en netwerk zijn we veel in het westen (de Randstad) te vinden, met flexibele kantoorruimte in Amsterdam, maar we houden tevens kantoor in een monumentale molen in het oosten van land, om precies te zijn in Meppel.

Anouk: Uiteindelijk zijn we werkzaam daar waar nodig, in veel gevallen ook bij onze cliënten. De combinatie van werken midden in de dynamiek van de Randstad met een historisch kantoor in Drenthe, is zeer aangenaam. Voor onze cliënten is het daarnaast fijn dat we altijd in de buurt zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven