Anouschka Heemskerk (HOYNG ROKH MONEGIER) naar zitting Hof van Justitie in Luxemburg

Student-stagiair van de week is Anouschka Heemskerk. Ze mocht met een top-IE-advocaat, tevens partner bij HOYNG ROKH MONEGIER én reuzeaardige tijdelijke-collega, naar een zitting van het Hof van Justitie in Luxemburg… "Het was een van de meest gedenkwaardige ervaringen in twee fantastische, leerzame stagemaanden."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Anouschka Heemskerk (23) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Zij verwacht in juli 2023 af te studeren. Zij liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER, van september/oktober 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Omdat ik behalve bij een groot Zuidas-kantoor en een kantoor buiten de Randstad, in elk geval bij een IE-kantoor wilde stagelopen. Ik heb de ambitie om een heel goede IE-advocaat te worden, dus zocht ik vanzelfsprekend naar het allerbeste IE-nichekantoor, en HOYNG ROKH MONEGIER is een van de beste, zo niet hét beste IE-kantoor van Nederland.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachtingen zijn moeiteloos overtroffen. Het was uiteraard leerzaam, maar ik dacht dat ik er als student-stagiair ‘niet echt toe zou doen’, tussen al die IE-toppers. Niets bleek minder waar. Behalve een schat aan praktijkervaring, heb ik waardevolle adviezen en levenslessen gekregen van de allerbeste IE-advocaten. Ik keek best tegen hen op, maar iedereen behandelde mij uiterst vriendelijk, begripvol en ‘normaal’ (van receptie tot aan HR tot aan partners). Ik mocht meekijken bij de grootste zaken en kreeg opdrachten die zeer de moeite waard waren. Maar ik heb ook meegedaan aan leuke sociale activiteiten, van samen hardlopen (in de stromende regen) tot aan bloedstollende potjes tafelvoetbal.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Behalve dat er minder mensen op kantoor waren dan gebruikelijk, heb ik als student-stagiair geen nadeel ondervonden van een stage tijdens de coronacrisis.

Wat moet je zoal doen?
Op dagelijkse basis hield ik me bijvoorbeeld bezig met het schrijven van memo’s, jurisprudentie-onderzoek, verzamelen van bewijs, meeschrijven aan processtukken. Daarnaast mocht ik mee naar (online) zittingen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik mocht een hele dag mee met een van de partners naar het Hof van Justitie in Luxemburg voor een zitting. Het was een unieke ervaring!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik zou me voortaan nog beter inlezen in de personen met wie ik kom te werken (hun achtergrond, functie, dat soort dingen).

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder: gezellig kletsen met een collega, waarvan ik later hoorde dat het Willem Hoyng was… Overigens een groot compliment: Willem Hoyng is een bijzonder aardige en nuchtere man, die geenszins de indruk wekte zich ‘belangrijker’ te voelen dan anderen.

Succes in ruime zin dan: het feit dat ik met de absolute top in IE-recht heb mogen kennismaken en werken, én heb ervaren dat dat ook gewoon fantastische, vriendelijke, collegiale mensen met gevoel voor humor zijn, vind ik wel zeer waardevol.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja. Mijn ambities reiken ver en deze stage heeft bevestigd dat ik die ambities kan waarmaken door, met de juiste mensen om me heen, hard te werken en vooral mezelf te blijven.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik, samen met prettige, bevlogen, maar down-to-earth collega’s, aan betekenisvolle, spraakmakende zaken te werken bij een topkantoor zoals HOYNG ROKH MONEGIER.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top