App Bird & Bird voor inval toezichthouders

Delen:

Pauline Kuipers
Pauline Kuipers. Foto Bird & Bird

Advocatenkantoor Bird & Bird heeft een app ontwikkeld voor bedrijven die bezoek krijgen van een toezichthouder die onderzoek doet naar mogelijke overtredingen. Die kunnen zich voordoen op het gebied van kartelafspraken, consumentenrecht of databescherming.

De Dawn Raids app helpt bedrijven om adequaat te reageren op een inval van een toezichthouder. Volgens Pauline Kuipers, partner bij Bird & Bird en hoofd van de Nederlandse Competition & EU praktijk komt een inval door een toezichthouder altijd onverwacht en ongelegen. “Het is vaak een heftige gebeurtenis voor bedrijven en werknemers. Het is ontzettend belangrijk om direct de juiste medewerking te verlenen. Teveel medewerking kan schadelijk zijn omdat je meer informatie geeft dan nodig is, te weinig informatie geven kan leiden tot boetes die flink kunnen oplopen.”

Het is volgens Kuipers noodzakelijk dat alle medewerkers van de organisatie, van receptie tot IT en Legal, weten wat ze wel en niet moeten doen. “Daarom hebben wij deze gratis app ontwikkeld. Waar er ook ter wereld een inval wordt gedaan, de app geeft aan wat je voor, tijdens en na een inval moet doen.”

De App van Bird & Bird is te downloaden in de App Store, Google Play en de Microsoft Store.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven