Appelseminar civiel recht op 24 mei 2024

Op 24 mei 2024 vindt in de middag het appelseminar 'Appelrechtspraak anno 2024: maatschappelijk effectief of (juist) niet?' plaats bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Het appelseminar is een initiatief van Nadine Groeneveld-Tijssens (cassatieadvocaat AKD en bijzonder hoogleraar appelrechtspraak Tilburg University) en Sjoerd Bakker (raadsheer gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en bijzonder hoogleraar rechtspraak Radboud Universiteit Nijmegen) in samenwerking met het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Delen:

beeld: Depositphotos

Rode draad van het seminar is de vraag in hoeverre de tendens van maatschappelijk effectieve rechtspraak (MER) ook invloed heeft of zou moeten hebben op de rol en werkwijze van de (civiele) appelrechter. Sprekers zijn Margreet Ahsmann (over de rol van de rechter in (historisch) perspectief; referent Remme Verkerk), Lodewijk Valk (over MER en het nieuwe art. 24 Rv in hoger beroep; referent Maartje Möhring), Rogier Hartendorp (over de conflict-oplossende rechter in hoger beroep; referent Sjoerd Bakker) en Tom van Malssen (maakt MER hervorming van het appelprocesrecht nodig?; referent Nadine Groeneveld).

Tijdens de middag is er ruim gelegenheid voor het publiek om met de sprekers in gesprek te gaan over de diverse aan te snijden thema’s. Het inhoudelijk deel van het seminar wordt afgesloten met een discussie tussen de sprekers en het publiek. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten over de middag.

Tijd: vrijdag 24 mei 2024 van 12:30 tot 18:00 uur
Plaats: Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, Leeghwaterlaan 8, 5223 BA ‘s-Hertogenbosch

Aanmelden kan tot en met 10 mei 2024 bij m.w.jansen@tilburguniversity.edu. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor deelname aan dit seminar worden PO-punten toegekend.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven