ARAG-juristen winnen pleitwedstrijd 2012

Delen:

ARAG-juristenDe juristen van ARAG hebben de pleitwedstrijd 2012 voor rechtsbijstandjuristen gewonnen. Voor de vijfde maal organiseerden rechtsbijstandverzekeraars en juridisch dienstverleners ARAG, SRK Rechtsbijstand, Stichting Achmea Rechtsbijstand en Stichting Univé Rechtshulp afgelopen dinsdag een pleitwedstrijd speciaal voor jonge juristen.

Bij de wedstrijd die plaatsvond op het kantoor van SRK Rechtsbijstand in Zoetermeer, stond persoonlijke ontwikkeling en ervaring opdoen in een professionele maar informele setting, centraal. De presentatie was in handen van dagvoorzitter en jurylid Menno Bentveld, bekend van onder meer het debatprogramma ‘Het Lagerhuis’. Verder bestond de jury uit: arbeidsrecht-advocaat Dorothé Smits en Adriaan Wierenga (docent recht aan de Universiteit Nyenrode).

Namens elke rechtsbijstandverzekeraar nam een team van drie of vier juristen deel. Allen met beperkte pleitervaring en de ambitie hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Ruim van tevoren had elk team een casus met bijbehorende stellingen ontvangen ter voorbereiding. Tijdens de wedstrijd werden drie verschillende casussen op het gebied van arbeidsrecht behandeld door de teams. Per casus kreeg men tien minuten om de eis toe te lichten respectievelijk te antwoorden en vervolgens vijf minuten voor repliek en dupliek. Daarbij werd gelet op presentatietechniek, overtuigingskracht, spreekvaardigheid en improvisatievermogen. De twee best presterende teams, SRK en ARAG, namen het in de finale tegen elkaar op met een casus die zij ter plekke gepresenteerd kregen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven