Arbeidsrechtkantoor lanceert ‘verbeter’-app

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
De app Mprove.work

Het Amsterdamse arbeidsrechtkantoor Lieshout Westerhout Advocaten heeft een app gelanceerd waarmee werkgevers een verbeterplan kunnen opstellen voor disfunctionerende medewerkers.

Disfunctionerend personeel is een groot probleem voor werkgevers. Maar afscheid nemen van slecht presterende werknemers is in de praktijk lastig. Tegenwoordig wijst de rechter meer dan 70 procent van alle ontbindingsverzoeken af vanwege gebrekkige dossiers, zo blijkt uit recent onderzoek van de Erasmus Universiteit. Om die reden heeft Lieshout Westerhout Advocaten een ‘foolproof tool’ ontwikkeld die werkgevers stap voor stap begeleidt. De (gratis) app heet Mprove.work.

“Het probleem is”, zegt advocaat Bas Westerhout, “dat je als werkgever moet kunnen aantonen dat je iemand in de gelegenheid hebt gesteld te verbeteren en dat je de medewerker intensief hebt begeleid. Ook moet je aantonen dat je serieus op zoek bent geweest naar herplaatsingmogelijkheden of demotie, voordat je aan ontslag toekomt. Als je een van die dingen niet goed doet, dan beëindigt de rechter de arbeidsovereenkomst niet.”

Westerhout constateerde bij afdelingen HR van bedrijven grote onzekerheid. “Vaak krijgen wij de vraag: hoe doe je dat nou, een dossier opbouwen? Maar dan is het eigenlijk al te laat.” Dit inspireerde Lieshout Westerhout Advocaten om een app te ontwikkelen die werkgevers vanaf het begin ondersteunt bij een verbetertraject. “Dit is geen ontslagtool, maar juist een manier om personeel te behouden. De app dwingt je in gesprek te gaan, helder te communiceren en afspraken goed vast te leggen. Zo creëer je draagvlak en een juridisch waterdicht verbeterplan. Dat hoort bij goed werkgeverschap. Zo kunnen onnodige ontslagen en teleurstellingen worden voorkomen.”

Als er na het traject toch onvoldoende verbetering is, kan dankzij een gedegen digitaal dossier dat is opgebouwd met de app eenvoudiger afscheid worden genomen. “En als het plan helemaal is doorlopen is er geen reden om meer te betalen dan de transitievergoeding. Daarmee bespaar je al snel een half jaarsalaris.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top