Arjan van Niel hoeft geen rekening te houden met kaders bestaande kantoren

Overstap van de week is Arjan van Niel. Samen met Rick Geerars heeft hij per 1 april KRAFT advocaten opgericht. Van Niel begon zijn carrière bij NautaDutilh, waarna hij als advocaat bij Van Doorne heeft gewerkt en daarna als zelfstandig gevestigd advocaat.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Arjan van Niel. Samen met Rick Geerars heeft hij per 1 april KRAFT advocaten opgericht. Van Niel begon zijn carrière bij NautaDutilh, waarna hij als advocaat bij Van Doorne heeft gewerkt en daarna als zelfstandig gevestigd advocaat.

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Bedankt! We huren een mooie ruimte aan het Kraanspoor met een fantastisch uitzicht over de NDSM-werf en het IJ. Het voordeel is dat de inrichting grotendeels wordt geregeld, evenals de ontvangstruimte, vergaderzalen en andere faciliteiten. Zo kunnen wij ons richten op de vele andere zaken die komen kijken bij de opstart van een nieuw kantoor.

Heeft u met uw kantoor een gat in de markt gevonden?
Ik denk niet dat er in de juridische markt echt een ‘gat’ is dat gevuld zou moeten worden. We vervullen denk ik met name een wens van onszelf, namelijk werk doen dat we leuk vinden, voor klanten die wij leuk vinden en op de manier zoals wij dat zelf willen. We worden beiden enthousiast van het werken als advocaat en richten de dienstverlening graag op onze eigen manier in, zonder rekening te hoeven houden met de kaders van bestaande kantoren.

U heeft dit kantoor samen met Rick Geerars. Vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?
Rick en ik kennen elkaar al lang. Sterker nog, Rick was mijn stagebegeleider toen ik als student een stage deed bij BakerMcKenzie. Sindsdien hebben we contact gehouden en eind vorig jaar het plan gevat samen een kantoor te starten. Wij sluiten qua werkervaring ook goed op elkaar aan, Rick heeft veel ervaring met procederen en ik in de adviespraktijk. Wellicht belangrijker nog is dat we ook persoonlijk een goede klik hebben. Dat samen komt inderdaad dicht bij een dream team.

U bent in een bijzondere situatie gestart. Dat had u vooraf niet verwacht natuurlijk. Hebt u al spijt van uw beslissing?
We verkeren inderdaad in een bijzondere situatie nu, maar spijt hebben we niet. Ik denk dat iedere crisis ook weer kansen biedt en vooral voor een jong kantoor als het onze waar we tegen competitieve tarieven hoogwaardige dienstverlening kunnen bieden. Al helpen we op dit moment veel van onze bestaande klanten op pro bono-basis. Veel van hen zijn actief in de retailsector en hebben het nu zwaar te verduren.

Wat voor soort bijzondere zaak hoopt u met uw nieuwe kantoor te mogen behartigen?
Ik heb in de jaren hiervoor al aan mooie transacties mogen meewerken en nog voordat ons kantoor goed en wel stond hebben Rick en ik een interessante procedure voor de Ondernemingskamer gevoerd. Dat is eigenlijk precies wat we willen doen en ieder dossier heeft vaak genoeg in zich om het toch weer anders en bijzonder te laten zijn. Wat ik ook leuk vind aan de zaken waar we aan werken of hebben gewerkt, is dat veel mensen er links of rechts iets mee hebben of van vinden, omdat het vaak gaat om bekende ketens of merken. Het is toch mooi om tegen je kinderen (Rick heeft er vier en ik drie) te kunnen zeggen te hebben meegewerkt aan de Sinterklaasfilm of het laten voortbestaan van hun favoriete speelgoedwinkel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top