Axon-advocaat Carine van de Brink farma-kampioen

Delen:

Carien van den Brink
Carien van den Brink (Axon Advocaten)

Advocate Carine van den Brink (Axon) sloot in 2019 de meeste deals in de farmaceutische industrie. Dat blijkt uit de ranglijst die MenA.nl heeft samengesteld na data-analyse.

6,5 miljoen euro

Van den Brink was betrokken bij de deal van Oost NL, Thuja Capital en Waterman Ventures die een investering deden in Alveron Pharma. De drie investeerders staken in totaal 6.5 miljoen euro in Alveron, een Nederlands bedrijf uit Nijmegen dat een medicijn ontwikkelt tegen acute bloedingen die zijn ontstaan als gevolg van bloedverdunners.

Na Van de Brink volgen Tijmen Bongartz en Michiel Melief (beiden Kennedy van der Laan en Gaston Freijser en Simone Broekaart (beiden De Breij). Andere hooggenoteerde farma-advocaten zijn de AKD-advocaten Erwin Rademakers en Nick Hessing en ook Vincent Wismans (VESPER Advocaten) en Roland van Mourik (Hekkelman).

Marktklaar product

“De ontwikkeling tot een marktklaar product kost ontzettend veel geld en tijd, en bedrijven in die sector zijn jaren bezig om zo ver te komen,” licht Gaston Freijser toe. “Gedurende die periode financieren zij hun activiteiten gebruikelijk met aandelenkapitaal, wat leidt tot meerdere transacties gedurende de levenscyclus van zo’n bedrijf. Dat maakt de sector voor gespecialiseerde corporate kantoren als dat van ons interessant.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven