Barry van Noort (Van Diepen Van der Kroef) over de vrijheid van het beroep

Overstapper van de week is Barry van Noort. Van Noort is per 1 maart 2024 begonnen als advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam. Daarvoor werkte hij als partner bij Cees Advocaten. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Delen:

Barry van Noort

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Deze overstap geeft mij de gelegenheid om in Amsterdam als curator aan het werk te gaan. Na bijna 24 jaar als curator te hebben gewerkt in het Haagse is dat een mooie kans om in een nieuwe omgeving met een ander soort faillissementen te werken.

Wat is het eerste dat u op uw bureau heeft gezet?
Een kop koffie.

Wat maakt de advocatuur zo leuk?
De vrijheid van het beroep, het analyseren van uitdagingen en doelstellingen en die dan zoveel mogelijk voor de cliënt vertalen in een bruikbaar advies, een overeenkomst of actie.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Een kwestie van een mkb-bedrijf, mijn cliënt, die in een geschil belandde met een multinational. Deze partij werd bijgestaan door een groot kantoor en die trokken alles uit de kast aan juridische acties (en medewerkers). Door de hoeveelheid gebeurtenissen in een korte tijd en de (tijdsdruk) die zich in die zaak afspeelden is dat een (hectische) zaak die mij altijd zal bijblijven. Dit waarschijnlijk ook omdat het, samen met een kantoorgenoot, gelukt is voor de cliënt aan het langste eind te trekken. 

En wat staat er nog op uw bucketlist?
Reizen naar en door Japan.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven