Royal HaskoningDHV

Wil jij als jurist werken aan complexe opgaven in de fysieke leefomgeving?

Bekijk onze vacatures

Maak kennis met de afdeling Legal Consultants

Nederland staat voor grote transities, bijvoorbeeld op het gebied van het woningtekort, de energietransitie en natuurherstel en -ontwikkeling. Om publieke en private opdrachtgevers hiermee op weg te helpen, draag jij bij aan de invulling van juridische vraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn die bijvoorbeeld te maken hebben met de uitvoering van transities, regelgeving en projecten. Met uitgebreide expertise en een praktische aanpak werk je mee aan het juridisch mogelijk maken van de complexe opgaven in de fysieke leefomgeving.

Als Legal Consultant ben je vaak in een vroegtijdig stadium al strategisch betrokken bij de transities en projecten. Daarmee ben jij de vertrouwde adviseur van begin tot eind. Namens opdrachtgevers procederen wij in publiekrechtelijke procedures ook regelmatig tot in de hoogste instantie. Jouw werk heeft daarmee maatschappelijke impact. Je draagt zo bij aan een betere toekomst voor de huidige en toekomstige generaties.

Legal Plus: technische, procesmatige & politiek bestuurlijke expertise

Onze Legal Consultants bieden oplossingen voor alle juridische uitdagingen die zich afspelen in de fysieke leefomgeving. Wij onderscheiden ons door een plus op de juridische expertise, dat noemen wij de ‘Legal Plus’. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers namelijk met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaling naar een praktisch toepasbare aanpak. Uniek daarbij is dat ons team bestaat uit juristen die ook technische, procesmatige en/of politiek bestuurlijke ervaring hebben bovenop uitstekende juridische expertise. Deze Legal Plus stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en de maatschappelijke uitdagingen van ons werk vandaag de dag.

Integrale advisering aan onze opdrachtgevers

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met doelgerichte, strategische en juridische advisering. Daarbij maken we de vertaling naar een praktische en toepasbare aanpak. Jij kunt hier onderdeel van zijn!

Wat onze collega Evelien zegt over werken bij Royal HaskoningDHV:

”Werken bij Royal HaskoningDHV betekent dat je werkt aan projecten met maatschappelijke impact, maar ook aan het boosten van je eigen ontwikkeling en groei. Bij ons krijg je de ruimte en begeleiding om je eigen pad uit te stippelen en te kijken waar jouw kracht en energie ligt.

Samenwerken doen wij op basis van de principes van de netwerkorganisatie. Dat betekent dat wij samenwerken op basis van gedeelde waarden. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn voor ons daarin belangrijke waarden. Dat uit zich onder meer in het leveren van toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, in je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook in de wijze waarop je je werk inricht. Dat kan bijvoorbeeld op één van onze vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen én vanaf je thuiswerkplek.”

Hoe wij impact maken

Onze juristen lopen voorop in toonaangevende projecten en bij ontwikkelingen in de samenleving. Ze weten alles van de nieuwe Omgevingswet, voeren projecten uit op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, energie, industrie, milieu, infrastructuur en waterveiligheid en zijn ook breed betrokken bij beleidsvorming op deze gebieden.

Met uitstekende actuele kennis van het algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht en het privaatrecht begeleiden en adviseren wij een breed scala aan opdrachtgevers (van publiek tot privaat) vanaf de eerste schets tot en met procesvertegenwoordiging bij de hoogste bestuursrechter. Dat kan 1-op-1 begeleiding en advisering van onze opdrachtgever zijn, maar als jurist maak je ook vaak onderdeel uit van (grote) multidisciplinaire teams om samen met niet-juridische collega’s te werken aan de realisatie van projecten van de opdrachtgever.
Onze juristen werken aan zeer diverse projecten. Denk bijvoorbeeld aan de advisering in en begeleiding van beleidsopgaven voor overheden, maar ook aan advisering en begeleiding bij de aanleg van omvangrijke energie-infrastructuur, juridisch strategische advisering bij gebiedsontwikkelingen, begeleiding van aanbestedingsprocedures, etc.

Ga jij met ons de uitdaging aan?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en energieke talenten die samen met ons willen werken aan maatschappelijke opgaven in de fysieke leefomgeving. Talenten die niet alleen beschikken over de vereiste kennis en vaardigheden, maar ook over een flinke dosis sociale vaardigheden.

Ben jij een ondernemende jurist (publiek-/of privaatrecht) met een commerciële instelling en een passie voor ruimtelijke opgaven? Wil jij met ons een belangrijke bijdrage leveren aan grote maatschappelijke opgaven? Dan ben jij het talent dat wij zoeken en waar wij graag kennis mee maken! Is er momenteel geen passende vacature? Ook dan maken we graag kennis met mensen die toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze opdrachtgevers én ons team.

Werken bij Legal Consultants Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV

Laan 1914, nr 35
3818 EX Amersfoort

Kerngegevens

Omvang organisatie

Meer dan 100 werknemers

Beroepsopleiding

Grotendeels extern

Soort praktijk

Met name Commerciële rechtsgebieden

Klantgroepen

AEX en andere grote organisaties, Midkap en middelgrote organisaties

Doelregio

(inter)Nationaal, Regionaal en gemeentelijk

Vacatures bij Royal HaskoningDHV

Op dit moment zijn hier geen openstaande vacatures.

Scroll naar boven