Berthy van den Broek (Royal HaskoningDHV) over de rode draad

Overstapper van de week is Berthy van den Broek. Zij is sinds 1 juni senior legal consultant bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Van den Broek is gespecialiseerd in omgevingsrecht, bestuursrecht en overheidsaansprakelijkheid. Hiervoor was ze verbonden aan de rechtbank Gelderland.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik heb in mijn loopbaan in uiteenlopende functies gewerkt. Jarenlang was ik docent-onderzoeker bij de Universiteit Utrecht, bij de onderzoeksgroep UCWOSL. Daar had ik het goed naar mijn zin, omdat ik het lesgeven en de wetenschap combineerde met strategische adviesopdrachten aan overheden. Ik was ook pl. secretaris bij het Schadeschap voor de luchthaven Schiphol en bestuurslid bij het Instituut Mijnbouwschade in Groningen. Dat afwisselende en boeiende takenpakket heb ik nu weer bij Royal HaskoningDHV. Ik word enthousiast van de uitdagende opdrachten, waarbij ik in een vroeg stadium van een project al mee kan denken over strategische juridische beslissingen. Ik geef ook juridische adviezen aan overheden en bedrijven, over de gevolgen die de inwerkingtreding van de Omgevingswet zal hebben. Wat ik heel leuk vind, is de samenwerking met collega’s uit andere disciplines, zoals omgevingsmanagers en technische experts. Dat is nodig, om te begrijpen welke uitdagingen in de fysieke leefomgeving er de komende jaren zijn.  

Mijn carrièrepad wekt weleens verbazing. Toch zie ik zelf wel een rode draad. Kennelijk houd ik van een afwisselend takenpakket, van samenwerken, van juridische puzzels en daarbij zoeken naar creatieve oplossingen. En het liefst doe ik maatschappelijk relevant juridisch werk, in het domein van de fysieke leefomgeving. Bij Royal HaskoningDHV zit ik daarom op de goede plek. 

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of meteen volop aan de bak?
De eerste dag was al een tijdje geleden. Ik heb kennisgemaakt met mijn leuke collega’s, maar ik ben meteen ook aan de slag gegaan. Er lag een project voor een dijkversterking te wachten, en een adviesopdracht over bodembescherming onder de Omgevingswet.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Royal HaskoningDHV?
Ik heb niet alleen juridische kennis en ervaring. Bij Royal HaskoningDHV is de legal plus belangrijk. Ik ben rechter geweest en bestuurder, in een politiek en maatschappelijk gevoelige context. Ik ben bovendien nog geassocieerd aan de Universiteit Utrecht. Ik heb opdrachtgevers dus meer te bieden dan alleen juridische expertise.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Royal HaskoningDHV?
Collega’s zeggen dat ik open en toegankelijk ben, vriendelijk en betrouwbaar. Prettig om mee samen te werken.

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
Ik wilde vroeger eigenlijk het conservatorium (klassieke zang) gaan doen. Maar een overnachting in het ICEhotel in Lapland is een goede tweede.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven