Belang 50% in Bahia Minerals

Delen:

De beursgenoteerde mijnbouwonderneming Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC) neemt een belang van 50% over in Bahia Minerals van Ardila Investments. Transactiewaarde is 560 miljoen euro.

Adviseurs ENRC
Hogan Lovells (Victor de Vlaam, Steven Bryan, Ben Higson, Peter Stokking, Mariette Swart)

Adviseurs Ardila Investments NV
Slaughter and May (Andy Ryde, James Kaye, Philip Linnard)

Victor de Vlaam, dealmaker voor Hogan Lovells: “Met deze transactie heeft ENRC haar belang in Bahia Minerals BV vergroot tot 100% en daarmee haar mijnbouwbelangen in Brazilië aanzienlijk uitgebreid. In het kader van de transactie heeft ENRC een optie verkregen tot aankoop van 100% van de uitstaande aandelen van Block V Limited en Caera Minerals Limited, die samen eigenaar zijn van Greystone Mineracao do Brasil Limitada.
Met name de voorwaarden van deze optie als ook de complexe Braziliaanse mijnbouwconcessievoorwaarden waren interessante aspecten van deze transactie. De transactie betrof een Nederlands Antilliaanse entiteit als verkoper, een Nederlandse koper en een Nederlandse doelvennootschap met buitenlandse dochters met ijzerertsconcessies in Brazilië.
ENRC is wereldleider op het gebied van natuurlijke mineralen, mijnbouw, verwerking, stroom en logistiek. Specifi eke kennis van de sector was in de zaak zeker van belang, vooral ook gelet op de snelheid van het proces en de complexiteit van Braziliaanse mijnbouwconcessies.
Het meest bevrijdende moment is dan toch altijd weer het moment van completion. Dat was bij deze transactie ’s ochtends om zeven uur nadat het team in vier verschillende tijdszones continu in touw was geweest en de straatlantaarns op de Keizersgracht net weer uitgingen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven