Belang in Alert Solutions

Delen:

Private equity investeerder Dutch Greentech Fund neemt een belang in Alert Solutions. Alert Solutions ontwikkelt en beheert meetsystemen voor continue monitoring van infrastructurele werken. Onder de merknaam GeoBeads worden onder meer dijken, bouwputten en berghellingen met sensoren bewaakt.

Adviseurs Dutch Greentech Fund BV
Lexence (Mathijs van Doormalen, Eline Vianen, Luc Sturm)

Adviseurs Alert Solutions BV
Leeman Verheijden Huntjens Advocaten (Jochem van der Veen)

Mathijs van Doormalen, dealmaker voor Lexence: “Dutch Greentech Fund is een initiatief van een aantal aansprekende partijen: de Rabobank, het Wereld Natuur Fonds, TU Delft en Wageningen UR. Partijen die met dit fonds enerzijds een winstoogmerk hebben als alle andere investeringsfondsen, maar tegelijkertijd ook een meer ideële doelstelling om technostarters op het gebied van duurzame innovatie met financiële en andere middelen bij te staan. Alert Solutions is een investering die uitstekend binnen dit profiel past; daadwerkelijk innovatieve technologie op het gebied van dijkbewakingsystemen onder de merknaam GeoBeads. Een veelbelovend bedrijf met goede energieke ondernemers dat een duidelijke innovatieve en commerciële visie heeft.
Met veel plezier heeft Lexence de Rabobank bijgestaan bij de oprichting van het Dutch Greentech Fund en bij de recente eerste investeringen door het fonds, waarvan Alert Solutions er één is. Wat het extra bijzonder maakt om bij deze transacties te adviseren is dat dit fonds en zijn investeringen inspelen op de huidige trend waarin duurzaamheid en innovatie niet alleen steeds meer aandacht krijgen in de maatschappij, maar ook in private equity land. Een bewijs dat de financiële wereld en duurzaamheid een prima combinatie kunnen zijn. Hierin past ook de recente oprichting van het Mainport Innovation Fund, een samenwerkingsverband tussen vier grote namen TU Delft, KLM, Schiphol en de Rabobank, dat zich richt op startende innovatieve ondernemingen op het gebied van verduurzaming van de mainport. Wij hebben de Rabobank eveneens bijgestaan bij de oprichting van dit fonds waarmee in de nabije toekomst mooie duurzame investeringen zullen worden gerealiseerd.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven