KPN neemt volledig belang in Ortel Mobile

Delen:

KPN neemt het resterende 35% belang in Ortel Mobile over van Ortels senior management, waar het bedrijf sinds maart 2008 een meerderheidsbelang van 65% in heeft. Ortel Mobile levert prepaid mobiele telefonie in Nederland, Duitsland en België, vooral aan klanten van allochtone afkomst.

Adviseurs KPN NV
Allen & Overy (Herald Jongen, Stephanie Horowitz)

Adviseurs minderheidsaandeelhouders, waaronder directie Ortel Mobile (Celal Oruç)
Bird & Bird LLP (Erik Limpens, Margot Wanders, René Rieter, Eveline Labohm)

Erik Limpens, dealmaker voor Bird & Bird: “Deze deal betrof een verkoop door minderheidsaandeelhouders, waaronder de oprichter Celal Oruç, van de resterende 35% van de aandelen in Ortel Mobile Holding aan KPN Mobile International. De overnamesom is vertrouwelijk maar wel geheel in cash. Het verkoopproces is buitengewoon vlot verlopen. Dat hield hoogstwaarschijnlijk mede verband met de enquêteprocedure die door de minderheidsaandeelhouder aanhangig was gemaakt. Partijen zijn er in geslaagd om met oog voor elkaars respectievelijke belangen binnen zeer korte tijd tot een afronding van het verkoopproces te komen. Voor beide partijen was het daarbij van belang dat KPN snel duidelijkheid gaf omtrent de belangrijkste modaliteiten van de deal, zeker met het oog op eventuele continuering van de enquêteprocedure. De markt voor allochtone Nederlanders is een nichemarkt die qua potentieel door vele branches zwaar wordt onderschat. Ortel is specialist in het bereiken van die markt met eigen culturele gebruiken. Zij was al langer een cliënt van onze sectie TIM (Telecommunicatie/ IT/Media) voor commerciële en regulatoire advisering en ik heb de toenmalige aandeelhouders begin 2008 bijgestaan in de verkoop van de initiële 65% van de aandelen in Ortel Mobile Holding.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven