Bente Kinneging (CMS) over het ontbreken van stoffigheid

Student-stagiair van de week is Bente Kinneging. Bente liep stage bij CMS. “Deze stage is voor mij echt de bevestiging geweest dat ik in het notariaat op mijn plek zit.”

Delen:

Bente Kinneging

Bente Kinneging (21 jaar) is in april 2024 afgestudeerd in rechten en notarieel recht aan de Vrije Universiteit. Zij liep stage bij CMS in Amsterdam, notariaat real estate en corporate/M&A, van 1 mei tot en met 30 juni 2024.

Wanneer ben je begonnen met je studie en weet je al wat je master gaat worden?
Ik ben in 2020 aan mijn bachelor begonnen en in september 2024 zal ik aan mijn master notarieel recht beginnen. 

Sommigen vinden het notariaat ‘stoffig’. Wat is jouw antwoord daarop?
Dit beeld had ik voorheen ook, maar dit is compleet veranderd sinds ik zelf in het notariaat werkzaam ben. De notariële afdeling op een groot internationaal kantoor is verre van stoffig. Bij CMS spelen zaken die veel verder gaan dan enkel een akte passeren. Het contact met de cliënten en de verschillende onderwerpen houden het werk erg leuk.

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
Ik vind het heel erg leuk dat je, naast de kennis die je opdoet, veel vaardigheden ontwikkelt. Doordat de studie vrij breed is, vond ik het wel lastig om er achter te komen welk rechtsgebied ik het interessantst vond. Daarnaast vond ik het jammer dat er weinig tijd en ruimte is om tijdens je studie stage te lopen.

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Voor mij werkt het om in de universiteitsbibliotheek te gaan leren. Doordat iedereen hier serieus bezig is, krijg ik altijd meer motivatie om ook bezig te zijn. Ook is het handig om af en toe een pauze te nemen. 

En was het leuk om stage te lopen?
Ik heb een onwijs leuke tijd gehad bij CMS. Door de sectiewissel heb ik eerst bij real estate stage gelopen en daarna bij corporate/M&A. Hierdoor heb ik beide secties beter leren kennen en heb ik de sfeer op kantoor goed meegekregen. Tijdens mijn werk hield ik mij vooral bezig met het maken van stukken en akten, en daarnaast heb ik de nodige memo’s geschreven. 

Denk je verder te gaan in het notariaat?
Deze stage is voor mij echt de bevestiging geweest dat ik in het notariaat op mijn plek zit. Hierdoor ben ik er vrijwel zeker van dat ik uiteindelijk werkzaam zal zijn in het notariaat.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Ik kan iedereen aanraden om op verschillende plekken stage te lopen. Op deze manier leer je de kantoren beter kennen en kan je goed kijken wat jij belangrijk vindt. Daarnaast zou ik het aanraden om ook met veel sociale activiteiten mee te doen. Ga vooral langs bij de borrel of even mee koffie drinken, zo krijg je veel mee van het kantoor. 

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: volgend studiejaar weer een kans?
Ik wilde dit studiejaar meer ervaring opdoen in de praktijk. Dat is zeker gelukt!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven