Bijdrage aan Advocatenorde stijgt met 65%

Delen:

meer-geldAdvocaten gaan volgend jaar fors meer betalen voor hun lidmaatschap van de Advocatenorde. Volgens een bericht in de nieuwsbrief van de Advocatenorde gaat de hoofdelijke omslag voor advocaten met een salaris vanaf 32.500 euro (775 euro in 2014) naar 955 euro in 2016, een stijging van 25 procent. Ook de lager betaalden krijgen een stijging van 22% voor hun kiezen.

Deze stijging komt voor een flink deel voor rekening van de nieuwe wettelijke regeling voor  toezicht en tuchtspraak. De stijging zal waarschijnlijk nog veel hoger uitvallen. Het nieuwe college van toezicht dat het ministerie van Veiligheid en Justitie bedacht en waarvoor de kosten voor rekening van de Orde komen, is nog niet in de schatting opgenomen. De Orde raamt de kosten van dit college op circa 4 miljoen euro. Dat betekent per advocaat een gemiddelde stijging van nog eens een kleine 250 euro. In dat geval zou de stijging niet 25% zijn maar 65%.

Onduidelijk is welke gevolgen de aanmerkelijk hogere opleidingskosten voor stagiaires waarover Mr. eerder schreef zullen hebben voor de begroting van de Orde en de hoofdelijke omslag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven