Blenheim stelt scriptieprijs vennootschapsrecht in

Delen:

Foto: Pixabay

Het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim heeft een scriptieprijs in het leven geroepen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de student die beste masterscriptie heeft geschreven op het terrein van het vennootschapsrecht.

De scriptieprijs past heel goed in het profiel van ons kantoor, zegt advocaat/partner Arjen Paardekooper, tevens voorzitter van de jury die de inzendingen gaat beoordelen. “We zijn een middelgroot kantoor – 27 advocaten – dat gespecialiseerd is in handelsrecht en vennootschapsrecht. We vinden het belangrijk dat er gedegen onderzoek wordt gedaan naar vennootschappelijke onderwerpen. Met deze prijs willen we het onderzoek naar het vennootschapsrecht bevorderen. En we geven jonge en veelbelovende juristen zo de mogelijkheid te publiceren.”

Onderwerpen die aan in de scripties kunnen worden behandeld zijn onder andere fusies en overnames, reorganisaties, herstructureringen, joint ventures en samenwerkingsovereenkomsten, corporate governance, corporate litigation, aandeelhoudersgeschillen en aandeelhoudersovereenkomsten. “Maar ook andere vernieuwende vennootschappelijke onderwerpen zijn welkom”, aldus Paardekooper.

De winnaar van de Blenheim scriptieprijs krijgt een geldbedrag van 500 euro en zijn of haar scriptie zal als boek worden uitgegeven. Alleen scripties in de Nederlandse taal die een 8 of hoger hebben gekregen, kunnen worden ingezonden. Andere voorwaarden staan in een reglement.

Naast Arjen Paardekooper zit Kid Schwarz in de jury. Hij is sinds deze maand hoogleraar ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit, en is tevens hoogleraar handels- en ondernemingsrecht aan Maastricht University.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven