Blogger doet aangifte tegen Teeven

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Chantal Ariëns

De blogger Sebastiaan Beens heeft bij het Openbaar Ministerie in Den Haag aangifte gedaan tegen voormalig staatssecretaris Fred Teeven.  Beens voelt zich benadeeld door Teevens uitspraken over de achtergronden van de bezuinigingen op de advocatuur. Dat meldt Beens’ advocaat Yehudi Moszkowicz.

In een interview met De Groene Amsterdammer zei Teeven in mei van dit jaar dat hij niet op de advocatuur bezuinigde om geld te besparen, maar om de verdediging in strafzaken te belemmeren. Letterlijk zei de ex-staatssecretaris: “Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, wordt het niet zo veel, die verdediging,” Hij greep naar het bezuinigingsmiddel omdat het op een andere manier niet was gelukt om criminelen harder aan te pakken. Teeven zelf ontkent de uitspraken te hebben gedaan.

Namens Beens heeft Yehudi Moszkowicz aangifte gedaan van twee misdrijven: ambtsmisdrijf van een minister (artikel 355 Wetboek van Strafrecht) en oplichting (artikel 326 Wetboek van Strafrecht). Moszkowicz zegt dat Beens zich door de handelwijze van Teeven voelt aangetast in zijn rechten: “Justitiabelen in Nederland worden ernstig belemmerd in hun verdedigingsrechten en in hun recht op een eerlijk proces,” aldus de advocaat.

Beens deed vorig jaar van zich spreken door geheime dossiers uit de zaak tegen Willem Holleeder op zijn website te zetten. Op last van de rechter moest hij die dossiers verwijderen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top