Boels Zanders geeft bindend advies

Delen:

Ruud Tuinstra. Foto Boels Zanders

Boels Zanders Advocaten en Zeestraten+Hagemann notarissen starten een gezamenlijke praktijk voor bindend advies. Ruud Tuinstra (Boels Zanders) en Pieter-Jan Zeestraten (Zeestraten+Hagemann) gaan bindende adviezen afgeven voor conflicten over familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

Alimentatie

Tuinstra en Zeestraten willen op deze manier langdurige en kostbare procedures bij de rechter voorkomen. “Familierechtelijke geschillen over huwelijkse voorwaarden, alimentatie, verdelingen of nalatenschapskwesties kunnen vaak tot langlopende, vervelende procedures leiden voor de betrokkenen,” licht Ruud Tuinstra toe. Hij is familierechtadvocaat en partner bij Boels Zanders.

Redelijkheid en billijkheid

Bij bindend advies kiezen partijen een deskundige of commissie die bindend over het geschil oordeelt. De bindend adviseurs oordelen naar redelijkheid en billijkheid, op basis van hun kennis en ervaring en rekening houdende met de bestaande rechtsleer en maatschappelijke opvattingen.

Oponthoud

“Je merkt tijdens een juridische procedure of een mediationtraject soms dat er geschilpunten zijn die voor oponthoud zorgen,” vervolgt Tuinstra. “Daarin moet een doorbraak voor komen, maar dat wordt enorm bemoeilijkt doordat de tegenstellingen groot zijn, de kennis ontbreekt of de reguliere procedure geen maatwerk biedt. Dan kan bindend advies een goed alternatief zijn.”

Tuinstra sluit niet uit dat Boels Zanders ook op andere rechtsgebieden bindend advies zal aanbieden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven