Borre van Steenwijk (CMS) over leerkansen en gezelligheid

Student-stagiair van de week is Borre van Steenwijk. Borre liep stage bij CMS. “De internationale en dynamische omgeving van CMS vind ik bijzonder aantrekkelijk.”

Delen:

Borre van Steenwijk

Borre van Steenwijk, 23 jaar, studeert Europees Recht aan de Universiteit Leiden. Hij verwacht in februari 2024 af te studeren. Hij loopt stage bij CMS in Brussel, praktijkgroep Antitrust, Competition and Trade.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Toen ik voor het eerst kennismaakte met CMS tijdens een inhousedag sprak het kantoor mij direct aan. De dynamiek en sfeer waren erg positief. Deze eerste kennismaking versterkte mijn interesse in het kantoor en maakte me nieuwsgierig naar de mogelijkheden. 

Daarnaast heb ik voor CMS gekozen vanwege de reputatie als een van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met een uitgebreid internationaal netwerk. De internationale en dynamische omgeving die CMS biedt, gecombineerd met mijn interesse voor Europees mededingingsrecht, maakt het kantoor voor mij bijzonder aantrekkelijk. 

Wat moet je zoal doen?
Mijn dagen zijn gevuld met een verrassende mix van taken, waardoor mijn stage interessant en boeiend is en er zijn voortdurend nieuwe uitdagingen en leerkansen. Zo doe ik zowel juridisch onderzoek als marktonderzoek. Daarnaast help ik met het opstellen van adviezen voor cliënten en draag ik bij aan het schrijven van onze nieuwsbrief. Ook mag ik regelmatig aanschuiven bij vergaderingen. 

Wekelijks vindt jurisprudentieoverleg plaats waarin we de belangrijkste juridische kwesties binnen ons vakgebied in Nederland bespreken. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om mijn kennis te verdiepen en een beter inzicht te krijgen in de actuele ontwikkelingen binnen het mededingingsrecht. Op Europees niveau hebben we ook een soortgelijk overleg, dat eens in de twee weken plaatsvindt. Dit overleg wordt samen met het Duitse en Engelse team gehouden, aangezien we ons kantoor in Brussel met hen delen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Wat me absoluut zal bijblijven zijn de talloze leuke sociale evenementen georganiseerd door CMS. Samen met het team heb ik genoten van gezellige diners bij collega’s thuis, hebben we een kerstfeest gehad op kantoor in Amsterdam, een kerstdiner met onze Engelse en Duitse collega’s in Brussel, en een nieuwjaarsdiner met alle medewerkers van CMS in Nederland in het Tabacco Theater in Amsterdam. De balans tussen gezelligheid en professionaliteit bij CMS heeft een blijvende indruk op me gemaakt.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf had ik wellicht eerder moeten aankloppen bij mensen wanneer ik iets niet begreep of als ik iets van ze nodig had. Aanvankelijk wilde ik alles direct perfect doen, maar dat is niet waar een stage voor dient. Bij CMS heerst namelijk wel echt een cultuur waarbij je altijd bij anderen kunt binnenlopen als je hulp nodig hebt of iets niet begrijpt.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
In de eerste week van mijn stage hadden we als team een kerstdiner bij iemand thuis. Toen ik die avond thuiskwam, besefte ik dat ik mijn tas daar had laten liggen, met daarin mijn telefoonoplader, terwijl mijn telefoon nog maar 15% batterij had. Dus de volgende dag had ik een lege telefoon en moest ik mijn tas ophalen. Niet echt handig, haha… 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Een van mijn meest gedenkwaardige ervaringen was het bijwonen van het jaarlijkse mededingingscongres in Brussel. Het was leuk, maar ook zeer interessant. Bij dit congres komen topadvocaten van over de hele wereld samen, waarbij er lezingen worden gehouden over de meest relevante ontwikkelingen binnen het mededingingsrecht en er een vooruitblik wordt gegeven op de toekomst.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut, ik zie mezelf graag als advocaat in de toekomst. Ondanks dat er nog een lange weg te gaan is, heb ik de periode van mijn stage als zeer waardevol ervaren. Het praktijkwerk heeft me een dieper inzicht gegeven in het beroep en is me heel goed bevallen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven