Boutique-advocaten doen meeste M&A-deals

Delen:

Foto: Pixabay

Advocaten van boutiquekantoren hebben in de eerste helft van 2017 de meeste M&A-deals op hun naam gezet. Dat heeft de website MENA uitgezocht. Advocaten van grote Zuidas-kantoren komen vooraan in het lijstje niet voor.

Het zijn de advocaten van de nichekantoren (vooral ondernemingsrecht) Lexence, Ingen Housz, De Breij Evers Boon (vanaf 1 januari 2018 DEBREIJ) en Haagstate Advocaten die de meeste deals hebben afgerond.

Nummer 1 Luc Habets was het eerste halfjaar van 2017 betrokken bij veertien deals. Sinds 2012 heeft hij al 52 M&A-deals op zijn naam gezet. Hij werkt bij het productieve kantoor Lexence, dat in de eerste helft van 2017 net zoveel deals heeft gedaan als in heel 2017, namelijk 33.

Habets wordt gevolgd door Matthijs Ingen Housz, oprichter van het gelijknamige kantoor Ingen Housz (met twaalf deals) en Dennis de Breij (negen deals). Harm van Efferink van Haagstate Advocaten komt ook uit op negen deals in een half jaar, maar eindigt door een lagere dealwaarde op de vierde plaats. De eerste advocaat van een ‘one stop shop-kantoor’ staat op de vijfde plaats, Leo Verhoeff van Simmons & Simmons.

Loyens & Loeff – in de league tables van kantoren steevast een van de meest actieve partijen – heeft geen advocaat in de top tien. Omdat, zo meldt MENA, de deals goed zijn verdeeld onder de partners, zodat niemand er echt uitspringt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven