BP heeft een Europese vennootschap (‘SE’) opgericht

Delen:

BP heeft een Europese vennootschap (‘SE’) opgericht door middel van een grensoverschrijdende fusie waarin een aantal van haar belangrijkste groepsmaatschappijen uit verschillende Europese landen zijn opgegaan. De SE is gevestigd in Duitsland en omvat ondernemingen van BP in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk en Polen.

Adviseurs BP
Linklaters (Henk Arnold Sijnja, Machiel Galjaart, Manon van Gaal, Vanessa Veenma, Gijs Smit); Baker & McKenzie (Mirjam de Blécourt)

Henk Arnold Sijnja, dealmaker voor Linklaters: “Na de vorming van Equens SE, die ook door ons kantoor is begeleid, is dit een volgende grote SE met operationele activiteiten in diverse landen die ons kantoor heeft begeleid. Dit is een erkenning van de kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd bij de vorming van SE’s met grote operationele activiteiten en veel werknemers in verschillende jurisdicties. In dit geval zijn ondernemingen in vijf verschillende landen samengevoegd in de SE, en dat is een zeer complexe operatie, zowel vanuit vennootschapsrechtelijk, medezeggenschapsrechtelijk en arbeidsrechtelijk perspectief. Je dient de verschillen tussen de rechtssystemen met betrekking tot bijvoorbeeld corporate governance, besluitvorming en ondernemingsraden te overbruggen en dat vereist een zorgvuldige coördinatie, goed begrip van elkaars positie en belangen en strakke aansturing. In dit project waren zeer veel personen betrokken, zowel van BP als van Linklaters. De centrale coördinatie vanuit Linkaters vond plaats vanuit ons kantoor in Frankfurt onder leiding van mijn partner Florian Drinhausen, en ik heb veel respect voor de wijze waarop zij deze klus hebben geklaard. Het heeft ook van de BP organisatie veel gevraagd, maar het resultaat is de moeite waard.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven