BrandMR presenteert ‘moderne advocatentoga’, of toch een 1 aprilgrap?

BrandMR komt met een opmerkelijke aankondiging: het kantoor presenteert een nieuwe, moderne advocatentoga, een naar eigen zeggen 'eigentijds ontwerp'. De timing van de presentatie, exact een week voor 1 april, roept de onvermijdelijke vraag op: gaat het hier om een daadwerkelijke aankondiging, of om een 1 aprilgrap?

Delen:

Foto: BrandMR

“Toga’s zijn niet altijd ontworpen met comfort of praktische functionaliteit in gedachten,” zo schrijft BrandMR bij de presentatie van de opvallende nieuwe toga’s. Twee medewerkers van het advocatenkantoor tonen het nieuwe kledingstuk, dat men “begin volgende week” in de vorm van een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer zegt te willen presenteren.

Scandinavië

Helemaal ondenkbaar is het ‘voorstel’ van BrandMR overigens niet. Zoals het bedrijf zelf al opmerkt in zijn persbericht is het in Scandinavische landen, waaronder Denemarken en Zweden, gebruikelijk dat juristen in de rechtszaal geen toga dragen. In plaats daarvan dragen juristen er hun reguliere formele kleding.

Die kant wil BrandMR dus zogenaamd ook op met de nieuwe advocatentoga. Want, zo schrijft men: “Veel regels en gewoonten in de advocatuur, zoals bijvoorbeeld het uurtje-factuurtje model, de partnerstructuur of het ingewikkelde formele taalgebruik, stammen net als de toga uit een ver verleden.” De nieuwe toga heeft dan ook als doel dat deze “beter aansluit bij de hedendaagse maatschappij en haar waarden.”

1 april?

Het kan bijna niet anders of de aankondiging van BrandMR is niet serieus bedoeld, maar als 1 aprilgrap. “Begin volgende week” zal verwijzen naar de datum 1 april, en de presentatie in de Tweede Kamer zal er wel nooit komen. Hoeveel mensen in de 1 aprilgrap trappen en serieus reageren op de aankondiging, is te peilen via de commentaren onder de bijbehorende LinkedIn-aankondiging van het kantoor.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven