Brit Insurance overgenomen

Delen:

De private-equityhuizen Apollo en CVC nemen de in Nederland gevestigde verzekeraar Brit Insurance over voor 950 miljoen euro.

Adviseurs Apollo / CVC Capital Partners (middels gezamenlijk vehikel Achilles)
Nederland: NautaDutilh (Leo Groothuis), Engeland: Sullivan & Cromwell, Clifford Chance

Adviseurs Brit Insurance
Nederland: De Brauw Blackstone Westbroek (Paul Cronheim, Ernest Meyer Swantée), Engeland: Macfarlanes

Paul Cronheim, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Deze deal betreft een interessante mix van Nederlands recht en praktijk en Engelse law and practice. Die mix maakt het tot een buitengewoon boeiend proces. Brit Insurance is recent een Nederlandse holding geworden, en is aan de Londense beurs genoteerd. Het uitgebrachte bod houdt een flinke premie op de beurskoers in. Opvallend aan deze deal is verder dat het grotendeels een non-leveraged transactie is, dat wil zeggen dat de Apollo en CVC fondsen voornemens zijn de biedprijs voornamelijk uit eigen middelen te betalen. Dat is een nieuwe ontwikkeling. Met een totale transactiewaarde van ruim één miljard euro is het natuurlijk sowieso een forse private equity deal. Deze deal past in de trend van toenemende private equity activiteit.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven