CARe Schadeservice overgenomen

Delen:

Investeerder AAC Capital neemt samen met het management CARe Schadeservice over. CARe heeft een keten van schadeservicecenters voor de automotive industrie.

Adviseurs AAC Capital/CARe
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Jan Marten van Dijk, Ireen Koevoets, Annabelle Vos)

Adviseurs NPM Capital
Loyens & Loeff (Herman Kaemingk, Guido Derckx), PricewaterhouseCoopers (Joris van de Kerkhof), KPMG

Adviseurs Rabobank, Friesland Bank
Clifford Chance (Jelle Hofland, Titus de Vries, Boudewijn Vermeer, Willem-Jan Wieland)

Jelle Hofland, dealmaker voor Clifford Chance: “Deze transactie werd voor ons gekenmerkt door de goede samenwerking tussen Rabobank en Friesland Bank aan de ene kant en AAC Capital en CARe aan de andere kant. Voor zowel Rabobank als Friesland Bank treden wij als Clifford Chance met regelmaat op bij uiteenlopende financieringen. Gedurende het proces hebben de banken gezamenlijk opgetrokken en is er op pragmatische wijze met AAC Capital en CARe meegedacht. Deze transactie was bijzonder omdat het een van de eerste nieuwe leveraged acquisities is van 2010. De afgelopen maanden hebben wij weer een aantal deals voorbij zien komen waarbij de private equity partijen en de Nederlandse banken elkaar weer vinden. Uiteraard zijn de voorwaarden die banken momenteel stellen aan het financieren van een acquisitie wat strenger dan een paar jaar geleden – zoals de voorwaarden aan de omvang van de equity inbreng van de private equity investeerder. Maar de voortekenen voor de rest van het jaar lijken veelbelovend.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven