Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Straatman Koster Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die op de webredactie zijn binnengekomen.

Clifford Chance verwelkomt Allard Schuering en Jaap Tempelman in de praktijkgroepen Corporate en Litigation.
Allard Schuering is kandidaat-notaris gespecialiseerd in joint ventures, private-equityfondsen, grensoverschrijdende M&A, financiering en herstructurering, en internationale reorganisaties. Allard was eerder werkzaam bij Baker & McKenzie. Schuering over deze carrièrestap: “Clifford Chance heeft een van ’s werelds meest prestigieuze internationale Corporate praktijkgroepen en is betrokken bij veel spraakmakende zaken in Nederland.”
Jaap Tempelman
is gespecialiseerd in telecommunicatierecht, mediarecht, ICT-recht en de civielrechtelijke en administratiefrechtelijke procespraktijk. Jaap was eerder werkzaam bij verschillende advocatenkantoren en heeft daarnaast aanzienlijke commerciële ervaring opgedaan in zijn werk als advocaat-in-dienstbetrekking bij KPN Telecom en als legal manager bij de mobiele netwerkaanbieder Telfort. Jaap Tempelman: “Clifford Chance is een van de weinige advocatenkantoren in Nederland dat internationaal actief is op basis van een geïntegreerd wereldwijd netwerk en aldus zowel Nederlandse als internationale klanten een uniek platform biedt.

CMS heeft goedgekeurd dat het Portugese advocatenkantoor Rui Pena, Arnaut & Associados (RPA) lid wordt van CMS. Vanaf 1 januari 2012 zal het kantoor de naam CMS Rui Pena & Arnaut (CMS RPA) voeren. De Executive Committee van CMS heeft afgelopen week groen licht gegeven voor deze uitbreiding. “Hiermee wordt een belangrijke jurisdictie aan CMS toegevoegd in lijn met onze Europese groeistrategie ,” aldus CMS Chairman Cornelius Brandi.

Per 1 oktober jl is Caroline Lagendijk (1981) als advocaat-medewerker verbonden aan Straatman Koster Advocaten. Caroline houdt zich voornamelijk bezig met het aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en mededingingsrecht. Zij adviseert en procedeert op deze rechtsgebieden en staat zowel overheden als private partijen bij.

Adriaan Buyserd (28) neemt een sabbatical en start zijn eigen fashion label www.cravattapelliano.com. Buyserd was jarenlang verbonden aan Houthoff Buruma, waar hij onder meer in de Rotterdamse vastgoedpraktijk en de Brusselse mededingingspraktijk werkzaam was.

Amsterdam Juliana-DantasJuliana Cangussu Dantas heeft zich per 1 november 2011 als partner verbonden aan het Amsterdamse kantoor van Baker & McKenzie. Zij is gekwalificeerd als Nederlandse en Braziliaanse fiscalist en gespecialiseerd in de internationale fiscale praktijk, met een sterke focus op Latijns-Amerika. Juliana Cangussu Dantas gaat Baker & McKenzie’s Latin America Desk leiden. Hiervoor was zij werkzaam bij Loyens & Loeff.

Veeru MewaVeeru Mewa (35) wordt per 1 januari 2012 aandeelhouder/partner bij Beer advocaten te Amsterdam, gespecialiseerd in de behandeling van zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en personenschade (uitsluitend voor slachtoffers). Mewa is sinds oktober 2005 aan Beer advocaten verbonden. Personenschade met internationale aspecten, behoort tot de bijzondere aandachtsgebieden van Mewa.

Floor-Rost-OnnesFloor Rost Onnes heeft met ingang van 28 september jl. het Commercial Litigation team van Marcel Ruygvoorn versterkt. Floor is in 2004 afgestudeerd in Leiden en vervolgens gaan werken bij Nauta Dutilh. Daar heeft zij in de secties Construction and Property, Corporate and Commercial Litigation en Banking Litigation een ruime ervaring opgedaan als procesadvocaat.
Petra-Klein-GunnewiekEn sinds oktober 2011 is Petra Klein Gunnewiek verbonden aan Van Benthem & Keulen Advocaten. Zij maakt deel uit van de praktijkgroep Gezondheidsrecht & Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van Jacqueline Meyst en houdt zich bezig met verzekeringsrechtelijke vraagstukken en geschillen op het gebied van aansprakelijkheid en letselschade, met bijzondere aandacht voor werkgeversaansprakelijkheid. Petra studeerde af in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de richting Nederlands privaatrecht en begon aansluitend als advocaat in Amsterdam.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven