Carrièrewisselingen bij Jones Day, SmeetsGijbels, AKD

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Ben FoxBEN FOX is per 1 september toegetreden als partner tot de Amsterdamse Banking, Finance & Securities-praktijk van het internationale advocatenkantoor Jones Day. Hij adviseert banken en corporates in binnenlandse- en buitenlandse gestructureerde financieringstransacties, vastgoedfinancieringen, objectfinancieringen en andere complexe bank-gerelateerde aangelegenheden.

Wilma van IngenPer 1 september heeft WILMA VAN INGEN haar voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Nysingh advocaten – notarissen beëindigd.

Eveline BlomjousEVELINE BLOMJOUS is in april 2018 overgestapt van RWV Advocaten naar SmeetsGijbels. Daar legt zij zich naast het familierecht toe op het erfrecht.

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft Loyens & Loeff-partner en -belastingadviseur BARTJAN ZOETMULDER (1969) als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt Maurice de Kleer op. Zoetmulder is sinds 2003 tax partner bij Loyens & Loeff.

AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs heeft LAURA DE JONG, ERIK KOSTER en VIVIAN VAN DER KUIL tot partner benoemd per 1 juni 2018. De Jong (1982) is als advocaat werkzaam binnen de praktijkgroep M&A, Koster (1981) focust zich als litigator met name op internationale procedures en arbitrageen Van der Kuil (1975) is werkzaam binnen de praktijkgroep Transport & Energy.

Reinout WibierVerder heeft AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs per 1 juli REINOUT WIBIER aangetrokken als of counsel voor haar banking-, insolventie- en herstructureringspraktijk. Wibier is sinds 2010 hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg. Met de komst van Wibier versterkt AKD haar wetenschappelijke profiel en benadrukt zij het belang van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, bij zowel nationale als internationale complexe vraagstukken.

Anneke Pelser - StekelenburgANNEKE PELSER – STEKELENBURG (1983) is per augustus 2018 overgestapt naar het arbeidsrecht nichekantoor CLINT | Littler als senior medewerker. Voor haar indiensttreding bij CLINT | Littler was zij onder meer werkzaam als advocaat bij Heussen Advocaten en Notarissen. Haar praktijk omvat alle aspecten van het arbeidsrecht. Anneke adviseert en procedeert over uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties, zoals individueel en collectief ontslag, arbeidsongeschiktheid, cao-recht, privacy en overgang van onderneming.

Tilburg University heeft FLORIS BEX met ingang van 1 juli 2018 benoemd tot bijzonder hoogleraar Data Science in de rechtspraak. Bex gaat onderzoeken wat de toegevoegde waarde van data science en kunstmatige intelligentie is voor het recht en de rechtspraak.

KIM MULDER is de Life Sciences & Gezondheidszorg-praktijk van Leijnse Artz komen versterken. Mulder is afkomstig van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, waar zij werkzaam was als advocaat in dienstbetrekking. Met de komst van Mulder versterkt Leijnse Artz haar dienstverlening, in het bijzonder op de terreinen van privacy, handhaving en sanctionering door toezichthouders.

Willemijn Ritsema van EckMet ingang van 1 juli 2018 heeft HabrakenRutten haar expertise op het gebied van aanbestedingsrecht en PPS versterkt met de komst van WILLEMIJN RITSEMA VAN ECK. Zij is gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en heeft ruime ervaring in projectontwikkeling en publiek-private samenwerkingsprojecten en ze is procesadvocaat.

Jacob HenriquezJACOB HENRIQUEZ heeft zich als partner verbonden aan het bouwrecht & vastgoedteam van Ploum in Rotterdam. Hij heeft de afgelopen twee jaren als advocaat-counsel bij HabrakenRutten gewerkt en heeft ervaring met het opstellen van (geïntegreerde) contracten in de Grond-, Weg- en Waterbouw en Burgerlijke en Utiliteitsbouw.

Wouter HelderMet ingang van 1 juli is WOUTER HELDER benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Lexence advocaten & notarissen voor een periode van drie jaar. Hij volgt Tomas Steenmetser op en zal naast zijn werkzaamheden als bestuurder zijn praktijk blijven voeren. Helder is als partner gespecialiseerd in overnames en private equity transacties.

Kirsten BoeleKIRSTEN BOELE is per 1 juli 2018 toegetreden tot de maatschap van Wybenga advocaten. Zij adviseert en procedeert over juridische vraagstukken rondom werken in de maritieme sector. Boele is strategisch partner van reders, scheepswerven, uitzendbureaus, ondernemingsraden, belangenorganisaties en zeevarenden.

HELENA LYSAGHT is als advocaat begonnen bij Köster Advocaten in Haarlem, waar ze de praktijkgroepen IE, Privacy en Contractenrecht versterkt. Ze is als bedrijfsjurist afkomstig van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Claudia KoenenCLAUDIA KOENEN is als partner AIM Advocaten komen versterken. Ze  heeft ervaring in het vastgoedrecht, met een nadruk op het omgevingsrecht en (ruimtelijk) bestuursrecht. Ze is afkomstig van Wieringa Advocaten.

Doris KlüsenerMet ingang van 1 juli is DORIS KLÜSENER bij Dijks Leijssen Advocaten & Rechtanwälte in Enschede in dienst getreden. Hiermee is het team van de Duitse sectie uitgebreid tot drie Rechtsanwälte. Klüsener is gespecialiseerd in het Duits-Nederlandse familierecht.

Tamara van ZaalTAMARA VAN ZAAL is per 1 juni in dienst getreden bij Corten De Geer Advocaten. Van Zaal is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over huur, koop en verkoop van vastgoed en VvE-recht en werkte voorheen als advocaat bij advocatenkantoor CMS in Amsterdam.

MARTIJN SNOEP stapt wordt op 1 september 2018 de nieuwe bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij volgt daarmee Chris Fonteijn op, die op 1 mei van dit jaar stopte. Snoep was hiervoor partner bij De Brauw Blackstone Westbroek.

TESSA VAN DEN ENDE (26) is per 1 juli gestart als advocaat-stagiair bij Bird & Bird, waar zij de sectie TIME gaat versterken.

Joost LinnemanAdvocatenkantoor Kennedy Van der Laan (KVdL) heeft JOOST LINNEMANN benoemd tot Chief Executive Officer. Linnemann is sinds 1993 verbonden aan Kennedy Van der Laan. De afgelopen zes jaar gaf hij als partner leiding aan de sectie IT-recht.

Soo-Ja SchijfVerder heeft Kennedy Van der Laan SOO-JA SCHIJF per 1 juli 2018 benoemd tot partner. Schijf treedt toe als partner in de praktijkgroep arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht en is sinds 2007 werkzaam bij het kantoor.

Jeroen DijkmanJEROEN DIJKMAN heeft zich met ingang van 1 juli als partner aangesloten bij HDK Advocaten. Hij is een gespecialiseerde Amsterdamse arbeidsrechtadvocaat met ervaring in de (inter)nationale praktijk.

Franka SturmFRANKA STURM (36 jaar) is als Counsel toegetreden tot de fiscale praktijk van Houthoff. De komst van Sturm past in de aangescherpte focus van het kantoor op de fiscale praktijk. Sturm heeft ervaring als fiscalist in de internationale praktijk met een focus op M&A en olie & gas. Sturm was hiervoor werkzaam bij de Belastingdienst en PwC.

Feline van LeeuwenFELINE VAN LEEUWEN (31) is als advocaat toegetreden in de Energiepraktijkgroep van Houthoff. Van Leeuwen is energierechtspecialist in de transactiepraktijk. Hiervoor werkte zij bij Stibbe.

Najat IdrissiNAJAT IDRISSI is sinds 1 juli 2018 als advocaat | btw-deskundige verbonden aan De Haas Advocaten te Rotterdam. Hiervoor werkte zij bij BTW-Advocatuur.

Petra FrederiksAdvocaat PETRA FREDERIKS versterkt sinds 1 juli het team Familierecht van Delissen Martens. Ze is afkomstig van Advocatenkantoor Bezuidenhout.

TeekensKarstens heeft per 1 juli 2018 MICHIEL TEEKENS benoemd tot partner advocatuur. Teekens heeft bijzondere expertise op het gebied van corporate & commercial litigation en het internationaal privaatrecht. Verder heeft TeekensKarstens per 1 juli 2018 GINNY KESSELS benoemd tot partner advocatuur. Zij heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, medezeggenschaps- en gezondheidsrecht. EWOUT JANSEN is per 1 juli 2018 bij TeekensKarstens benoemd tot partner notariaat. Jansen is gespecialiseerd op het gebied van het notarieel vastgoedrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven