Carrièrewisselingen bij Loyens & Loeff, Boot Advocaten, Radboud Universiteit

Delen:

Afgelopen week verscheen de oktober-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Per september is het team van Boot Advocaten uitgebreid met Jeroen Bergevoet (36), afkomstig van Loyens & Loeff. Hij heeft 11 jaar ervaring op het gebied van  aanbestedingsrecht, EU-recht, contractenrecht en aanverwante rechtsgebieden. Bergevoet zal zich bij Boot advocaten verder specialiseren in vastgoed- en Europees recht, in het bijzonder aanbestedingsrecht en staatsteun.

Advocaat Elisabetta Aarts is per 1 september verbonden aan de energiepraktijk van Loyens & Loeff in Amsterdam. Elisabetta Aarts adviseert en procedeert namens een uitgebreide groep van nationale en internationale cliënten in de energiesector in het kader van energieprojecten, energiecontracten, M&A en financieringstransacties. Voor haar overstap was zij werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek.

 

Paul Frielink is per 1 augustus benoemd tot hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is Michael Veder per 1 september benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder het Insolventierecht. Ook is Jürgen Bast benoemd tot hoogleraar Internationaal en Europees recht aan de Radboud Universiteit.

Willem de Jong (53) en Hanneke Moons (60) hebben per 1 september dejong*moons advocaten te Ede opgericht. Kantoor dejong*moons is gespecialiseerd in arbeidsrecht en familierecht. Beide advocaten waren voorheen als partner aan Raadhuis Advocaten verbonden.

Certa Legal Advocaten heeft haar team uitgebreid met M&A specialist Joris Struycken (41). Struycken heeft zich per 1 september aangesloten als partner en krijgt een belangrijke rol in de verdere uitbouw van de M&A sectie binnen de ondernemingsrechtpraktijk. Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames (M&A), begon zijn carrière bij Houthoff Buruma en deed vervolgens ervaring op in de M&A praktijk bij Allen & Overy. Na tien jaar advocatuur werd hij bedrijfsjurist bij AEGON NV.

Jolien van den Tooren (29) is met ingang van 1 september als advocaatmedewerker in dienst getreden bij BLIX Advocaten. Bij BLIX zal zij zich voornamelijk bezighouden met insolventie- en procesrecht. Voorheen was Jolien werkzaam bij Wijn & Stael Advocaten te Utrecht, sectie ondernemingsrecht en insolventierecht.

De sectie handels- en ondernemingsrecht van Koch & Van den Heuvel Advocaten in Breda is uitgebreid met advocaat Martijn Groenendijk. Hij is op 1 september begonnen. Voorheen werkte Groenendijk bij Kienhuis & Hoving.

JPR Advocaten heeft Jan Adriaanse aangetrokken als adviseur om haar klanten nog beter van dienst te zijn. Adriaanse is als hoogleraar turnaround management adviseur verbonden aan de Universiteit Leiden en heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van strategiewijziging, turnaround management en ondernemingsvraagstukken.

Op 1 september is Jack de Boer (48) als advocaat in dienst getreden bij Achmea Zorg. Hij komt de procespraktijk binnen Achmea versterken en verder opzetten en met name procederen in zaken die gerelateerd zijn aan de Zorgverzekeringswet, AWBZ en het algemene verzekeringsrecht. Voorheen werkte hij als advocaat in dienstbetrekking bij Menzis.

Nina Meuwese is per september in dienst getreden bij advocatenkantoor Legal experience. Meuwese gaat zich bij dit kantoor bezighouden met haar specialisme: de procespraktijk. Voor haar overstap was Meuwese werkzaam voor Banning advocaten. Ze heeft uitgebreide ervaring in het voeren van alle soorten civiele procedures. Verder is Meuwese met regelmaat betrokken bij geschillen die worden beslecht door middel van arbitrage.

Sinds 1 augustus is Kasteel Valk  de hoofdvestiging van Snijders Advocaten. Na acht jaar onder de naam Snijders van den Boom Advocaten geacteerd te hebben, heeft Danny Snijders besloten om vanaf 1 augustus zelfstandig verder te gaan onder de naam Snijders Advocaten. De vestiging in ‘s-Hertogenbosch geeft Danny Snijders en zijn veertien ‘teamgenoten’ nieuwe energie om de ondernemers- en incassopraktijk verder uit te bouwen.

Per 1 september is Sterre van der Hell als medewerker in dienst getreden bij Ozinga Advocaten, milieurechtadvocaten in Den Haag.

Leonoor Wijnbergen is als advocaat in dienst getreden bij advocatenkantoor Benvalor. Zij was eerder werkzaam bij de Universiteit Leiden als docent-onderzoeker en daarvoor als advocaat bij Banning Advocaten. Wijnbergen adviseert en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht.

Machteld Robichon-Lindenkamp heeft Kennedy Van der Laan verruild voor SOLV. Robichon-Lindenkamp werkt op het gebied van gereguleerde markten.

TransactionCounsel.nl is een nieuw niche kantoor dat zich uitsluitend toelegt op ondernemingsrecht en met name fusies & overnames en herstructureringen. Het kantoor is opgericht door advocaat Harm van Berkum. Hij was eerder onder andere partner M&A en finance bij Simmons & Simmons en Bird & Bird en was verantwoordelijk voor het opzetten van de advocatuurlijke praktijk van Loyens & Loeff in Londen.

Clementine Breedveld-de Voogd is per 1 mei aangesteld als hoogleraar burgerlijk recht voor een dag in de week. Clementine Breedveld-de Voogd combineert het hoogleraarschap met haar aanstelling als directeur van Moot Court.
Daarnaast zijn Matthias Haentjens en Pim Rank per 1 augustus en 1 september, respectievelijk, benoemd als hoogleraar financieel recht aan de Universiteit Leiden. Zij zullen hun werkzaamheden verrichten binnen het Hazelhoff Centre for Financial Law. Haentjens en Rank geven tezamen met Rogier Raas leiding aan dit Centre, dat recent kon worden opgericht dankzij een uitzonderlijk legaat van oud-ABN AMRO bestuurder en alumnus van de Universiteit Leiden Rob Hazelhoff.

Houthoff Buruma heeft per 1 juli senior-medewerkers Jean Paul Dresen, Jan Willem de Groot, Gerard ’t Hart, Kyoko Kuijers-Tollenaar en Lucas Louwerier tot counsel benoemd.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven