Carrièrewisselingen Blenheim, Wintertaling, Certa Legal

Delen:

Deze week onder andere de start van advocatenkantoor Certa Legal Attorneys Caribbean en carrièrewisselingen bij onder andere Wintertaling advocaten & notaris, Blenheim, Adriaanse van der Weel advocaten.

Per 1 september 2010 is het nieuwe advocatenkantoor Certa Legal Attorneys Caribbean op Curaçao van start gegaan. Het advocatenkantoor richt zich op het MKB en grootzakelijke dienstverleners met diensten op het gebied van onder meer Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht en Procesrecht. Oprichters en tevens partners van Certa Legal Attorneys Caribbean zijn Jeroen de Baar (voorheen HBN Law), Ursus van Bemmelen en William ten Veen (beiden voorheen Spigthoff Advocaten).

Met ingang van juli 2010 is Bas van Vliet als advocaat-partner werkzaam bij Wintertaling advocaten & notaris te Amsterdam. Van Vliet is advocaat sinds 1986 en gespecialiseerd in het private en publieke bouwrecht. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met geschillen tussen aannemers en opdrachtgevers, architectenrecht, aanbestedingszaken en ruimtelijk bestuursrecht. Voorheen was Van Vliet als partner verbonden aan Lexence N.V. advocaten en notarissen in Amsterdam.

Hidde Reitsma is per 1 september 2010 partner geworden bij Blenheim, advocatenkantoor in Amsterdam. Hij is sinds 2002 aan Blenheim verbonden, en geeft leiding aan het team insolventie. Hij houdt zich verder veel bezig met bestuurdersaansprakelijkheid.

Per 1 september 2010 is Bas de Moor toegetreden als partner bij Adriaanse van der Weel advocaten. Zijn aandachtsgebieden zijn onder andere bestuursrecht, ambtenarenrecht, subsidies, onderwijsrecht en Telecommunicatierecht. De Moor is sinds augustus 2005 aan het kantoor verbonden.

Madeleine van RossumPer 1 september jl. is prof. mr. Madeleine van Rossum advocaat en Hoofd Wetenschappelijk Bureau bij Deterink Advocaten en Notarissen. Voorheen was zij Hoofd van het Wetenschappelijk Bureau van AKD.

Prof. mr. C.W.A. Timmermans is benoemd als deeltijdhoogleraar Internationalisering in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam op de Sanders wisselleerstoel ten behoeve van het onderzoeksprogramma Lex Mercatoria. De benoeming is ingegaan per 1 september 2010 en duurt een jaar. Rond zijn benoeming organiseert de faculteit een aantal wetenschappelijke bijeenkomsten in het kader van de internationalisering van het onderzoek. De eerste bijeenkomst op 7 oktober 2010 is gewijd aan het Europees Ondernemingsrecht. Een tweede bijeenkomst over ‘judicial decision making’ wordt in december georganiseerd. Timmermans (1941) was tot april jl. vice-president van het Europees Hof van Justitie van de EG, waar hij vanaf 2000 in dienst was. Daarvoor was hij hoogleraar Europees recht aan de Universiteit te Groningen en werkzaam bij de Europese Commissie.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven