Céline Martens over niet alles hoeven te weten

Delen:

Naam: Céline Martens
Leeftijd: 23
Universiteit: Bachelor: Universiteit Utrecht, Master: UvA
Afstudeerrichting: Master Informatierecht (2019)
Is student-stagiaire bij: Simmons & Simmons, afdeling Financial Markets

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Na een bezoek met de rechtswinkel op het kantoor van Simmons & Simmons heb ik besloten te solliciteren. Ik vond de sfeer tijdens het bezoek heel goed en heb toen leuke mensen gesproken. Ook staat Simmons & Simmons goed bekend om de twee praktijkgroepen waar mijn interesses liggen, intellectuele eigendom en financieel recht. Uiteindelijk ben ik bij financieel recht terechtgekomen.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had eigenlijk geen idee wat ik überhaupt zou kunnen verwachten. Ik was vooral benieuwd hoe ik de advocatuur zou vinden en wat ik allemaal zou moeten doen. Ik weet nog wel dat ik bedacht had om vriendinnen die al eerder bij een advocatenkantoor stage hadden gelopen te vragen wat nou eigenlijk een memo was. Uiteindelijk ben ik dat vergeten te doen en kreeg ik natuurlijk op mijn eerste dag de opdracht een memo te schrijven.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
De sollicitatieprocedure verliep soepel. Ik heb een brief, mijn cv en cijferlijst opgestuurd. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek met mijn potentiële stagebegeleider en nog iemand anders van de afdeling Financial Markets. De dag na het gesprek werd ik gebeld met het bericht dat ik was aangenomen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik zal de paniek die mij beving toen ik op de eerste dag een memo moest schrijven over een onderwerp dat ik in de verste verte niet kende, nooit vergeten. Twee maanden leken ineens toch wel erg lang en ik vroeg mij af hoe ik moest verbloemen dat ik niks van het onderwerp af wist. Aan het eind van de eerste week ben ik gelukkig helemaal bijgedraaid en bleek dat het helemaal niet erg was dat ik niet alles wist. Zolang je maar geïnteresseerd bent en je best doet wil iedereen je graag helpen om te leren. Ook is het heel fijn dat je bij iedereen op de afdeling binnen kunt lopen met vragen, voor zowel inhoudelijke als niet inhoudelijke zaken.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf zou ik misschien iets meer zelf het heft in eigen handen nemen om kennis te maken met alle aspecten van het financieel recht. Ik kreeg veel werk uit een bepaalde hoek die ik zelf heel leuk vond en waar ook veel te doen was, maar hierdoor heb ik de andere aspecten wat minder goed leren kennen. Aan de andere kant heb ik hierdoor ook weer heel veel geleerd, omdat ik echt betrokken was. Spijt heb ik dus zeker niet, maar het is misschien wel iets om over na te denken zodat je je stage optimaal benut.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Een blunder die eruit springt heb ik niet echt, maar er zijn altijd wel kleine dingetjes. Struikelen op de trap tijdens je sollicitatie, iemands naam vergeten terwijl je met diegene een gesprek voert, wetsartikelen die al jaren vervallen zijn gebruiken in je memo. Een grootste succes heb ik ook niet, ik hoop dat ik het er in het algemeen goed vanaf breng en kan terugkijken op een succesvolle stage. Wat dat betreft is het voor mij al geslaagd. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen maanden.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Gelukkig mag ik nog een jaar studeren en kan ik deze beslissing nog een tijdje voor mij uitschuiven. Ik wacht nog af wat er tijdens mijn master en daarna op mij afkomt, maar ik zie het door deze stage zeker zitten om eventueel aan de slag te gaan als advocaat!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven