Chaggai Kon (HVG Law) over Law als onderdeel van een geïntegreerde dienstverlening

Overstapper van de week is Chaggai Kon. Kon is als partner toegetreden tot de ‘corporate M&A’-praktijk van HVG Law. Hij stapt over van de Brauw Blackstone Westbroek. Kon richt zich op transacties in de sectoren Technologie en Vastgoed, met een focus op Private Equity.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik kwam Susan ten Haaf van HVG Law aan de andere kant van de tafel tegen bij de verkoop van HEMA Bakkerijen. Toen we elkaar wat uitgebreider spraken over carrières en ambities was ik enthousiast. HVG Law heeft met toetreding tot de belangrijkste League Tables laten zien een serieuze speler te zijn in de M&A-markt. De strategische alliantie met Ernst & Young Belastingadviseurs en sterke posities in de lokale en internationale markt spraken mij erg aan.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van een omgeving waar je het naar je zin hebt en waardevolle relaties hebt opgebouwd. Voor mij was dit echter niet de eerste keer. Ik ben eerder al van kantoor veranderd en heb in 2020 en 2021 voor De Brauw in Londen gezeten. Mijn ambitie is altijd geweest om onderdeel te worden van een maatschap. Na diverse gesprekken met partners bij HVG Law was ik ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing was.

U heeft dus twee jaar in Londen gezeten. Blijft het nu bij Nederland, of heeft u nog grootse internationale plannen?
Daar heb ik eigenlijk nog niet zo goed over nagedacht. Ik vind het altijd erg inspirerend om in een nieuwe omgeving te zijn. Je wordt geconfronteerd met andere culturen en gebruiken en uitgedaagd om na te denken. Over de omgeving waarin je je bevindt, over je thuishonk en over hoe je in het leven staat. Ik denk dat je daar een beter mens van wordt. Ook bouw je zo over de grenzen een enorm netwerk op. Ik zou het waarschijnlijk niet vervelend vinden om nog een keer in een ander land te wonen en daar bijvoorbeeld een lokaal kantoor op te zetten. Ik weet alleen niet of mijn partner en drie kinderen daar ook om staan te springen.

Doet u aan carrièreplanning?
Ik denk dat ik altijd (hoewel misschien niet altijd heel bewust) bezig ben geweest met mijn carrière. In ieder geval heb ik altijd het einddoel voor ogen gehad om tot een maatschap toe te treden. Nu ik dat doel heb bereikt is het tijd voor nieuwe doelstellingen. Ik geloof overigens niet dat je alles in eigen hand hebt. Een deel is geluk hebben, op het juiste moment op de juiste plaats zijn en de juiste mensen ontmoeten. Zo ben ik op mijn zestiende via mijn overbuurman aan mijn eerste stage bij Houthoff op de vastgoedsectie gekomen in het kader van het project arbeidservarend leren (AEL). Ik kreeg een dossier op mijn bureau en mocht daarover adviseren. Een mooie start van mijn carrière.

Wat was u geworden als u niet voor de advocatuur had gekozen?
Dat antwoord is eenvoudig. Als ik geen rechten was gaan studeren dan had ik bij de bereden politie gesolliciteerd. Ik heb dertien jaar paardgereden en zou in 4 vwo voor het project arbeidservarend leren een tweede stage lopen bij de bereden politie in Amsterdam. Helaas lag ik in de betreffende periode met hoge koorts op bed. Ik heb de stage nooit meer ingehaald. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven