Overstap van de week

Chris Zeevenhooven: ‘Ik wil blijven groeien met sterke advocaten om mij heen’

Chris Zeevenhooven: “Ik wil blijven groeien met sterke advocaten om mij heen”
Chris Zeevenhooven

Overstap van de week is Chris Zeevenhooven. Ze is per 1 mei 2020 arbeidsrechtpartner bij Penrose. Hiervoor hield ze kantoor onder haar eigen naam.

Van harte gefeliciteerd met deze stap. U bent begonnen tijdens de lockdown. Kunt u nu uw draai wel vinden?
Ja, ik kan mijn draai uitstekend vinden. Ik ben de afgelopen maanden zowel bij mijn oude als nieuwe kantoor fulltime vanuit kantoor blijven werken – rekening houdend met een strikt Covid-protocol uiteraard – en dat gaat eigenlijk heel goed.

Het werk is na 1 mei jl. feitelijk gewoon doorgelopen, dus ook op dat gebied is sprake van weinig verandering. Het verschil is dat ik een nieuwe leuke en bijzondere groep collega’s om mij heen heb, niks afdoend aan mijn oude collega’s uiteraard!

Was de coronacrisis ook de reden waarom u een punt zette achter uw eigen kantoor?
Nee, mijn keuze stond daar helemaal los van. Het werk nam toe, ook op de diverse andere rechtsgebieden, en het was voor mij te veel om daar alleen de verantwoordelijkheid voor te blijven dragen. Ik wil zelf graag blijven groeien als advocaat en denk dat dat kan met sterke en goede advocaten om mij heen. Deze stap is gelukt en daar ben ik zeer dankbaar voor.

Daarnaast heb ik aanvankelijk altijd in mijn hoofd gehad een tijd een eigen kantoor te hebben en daarna bij het OM te solliciteren en proberen officier te worden. Deze droom/wens heb in de loop der tijd laten varen. In plaats daarvan (her)ontdekte ik plezier en passie voor het vak en de behoefte om meer met klanten bezig te zijn en minder met randzaken.

Hoe was het om afscheid te nemen van uw kantoor?
Sociaal blijft het contact zeker bestaan, er staat al een afspraak met mijn collega’s om na 1 juni direct het terras te bezoeken. Zakelijk is er niet veel verschil, omdat de praktijk doorloopt.

Dat ik geen eigen kantoor meer heb en dat het kantoor mijn naam niet meer draagt, maakt mij eerlijk gezegd niet zo veel uit. De klanten zijn loyaal en daar doe ik het voor. Bovendien ben ik erg gecharmeerd van de naam Penrose. Ik vind deze naam eerlijk gezegd mooier dan mijn eigen naam…

Wat vindt u zo boeiend aan het arbeidsrecht?
Dat je heel strategisch moet denken en handelen om je doel te kunnen bereiken.

 Kunt u uw eerst zaak nog herinneren?
Ja, alleen ik kan niet vertellen wat ik er zo bijzonder aan vond, want dan schend ik mijn beroepsgeheim. Wat ik me ook goed kan herinneren is dat in die tijd e-mail en internet op de werkplek enorm groeide en daarmee ook het misbruik daarvan door werknemers. De arbeidsconflicten gingen veel over privégebruik van internet tijdens werktijd en vaak over plaatjes en gedragingen die je gewoonlijk niet op kantoor bekijkt of doet. Met de sectie arbeidsrecht hebben wij daardoor regelmatig de meest schunnige plaatjes moeten bekijken en de raarste dingen meegemaakt. Dit maakte ons niet alleen een specialist op dit gebied, maar ook de sectie met de mooiste verhalen tijdens de lunch en de borrel.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Recente vacatures

Recente vacatures