Claimemissie Wavin

Delen:

Wavin, Europees marktleider in plastic buizen, doet een claimemissie en wil daarmee 227 miljoen euro ophalen.

Adviseurs Wavin
Stibbe (Derk Lemstra, Heleen Kersten, Manon Cremers, Jaap Willeumier, Rutger Jansen, Jeroen Sombezki, Roger van Buuren Lars Groenewoud, Stefan Brugman, Tessel van Es, Emile Bongers, Sander Biemond), Herbert Smith (Adam Wells), UBS (Bibo Voute, Marnix van der Kley)

Adviseurs MeesPierson, ING, Rabo Securities, Royal Bank of Scotland (underwriters)
Freshfi elds Bruckhaus Deringer (Robert ten Have, Eelco van der Stok, Ken Martin)

Derk Lemstra, dealmaker voor Stibbe: “Kenmerk van de claimemissie is dat aan bestaande aandeelhouders de mogelijkheid wordt geboden om tegen een waarde die onder de beurskoers ligt deel te nemen in een emissie van nieuwe aandelen. Omdat de uitgiftekoers onder de beurskoers ligt, vertegenwoordigt het recht om deel te nemen – de claim – een waarde. Als een aandeelhouder niet kan of wil deelnemen aan de emissie, dan kan hij de claim verkopen. De claimemissie van Wavin was interessant omdat deze moest samenlopen met de herfinanciering waarover wij Wavin ook adviseerden. Dat vergde afstemming en maakte het tot een boeiend proces. Voor de zomer waren wij betrokken bij alle grote claimemissies. In alle gevallen hielden die op enige wijze verband met de wens om de vermogens- of schuldpositie van de betrokken vennootschappen te verbeteren. Afhankelijk van de duur van de recessie valt niet uit te sluiten dat er meer zullen volgen, zeker ook als de liquiditeit op de kapitaalmarkt niet verbetert. De samenwerking met Wavin heb ik in ieder geval als prettig ervaren. Het is een onderneming met een sterke en collegiale bedrijfscultuur; een trots bedrijf. Dat was op alle momenten in het proces duidelijk, zelfs toen het wat spannender werd.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven