Clifford Chance gaat Racial Justice Award uitreiken

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance zal een Racial Justice Award gaan uitreiken. Deze award is bedoeld voor non-profitorganisaties die wereldwijd individuen, groepen of gemeenschappen ondersteunen bij de inzet van het recht dat inclusie, raciale gerechtigheid en sociale impact bevordert.

Delen:

Clifford Chance gaat Racial Justice Award uitreiken
Foto: Depositphoto's

De Racial Justice Award komt in de plaats van de Access to Justice Award die het internationale advocatenkantoor al enige jaren jaarlijks uitreikt.

Black Lives Matter

Clifford Chance heeft de nieuwe award in het leven geroepen naar aanleiding van de heftige gebeurtenissen die dit jaar hebben plaatsgevonden, waaronder de dood van de Amerikaanse George Floyd, en de daaropvolgende toenemende aandacht voor de Black Lives Matter-beweging, die wereldwijd de noodzaak benadrukken om raciale ongelijkheid aan te pakken, aldus het advocatenkantoor. 

Geld en pro bono-ondersteuning

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 31 december 2020 schriftelijk maar ook met een video aanmelden. De winnaar wordt begin februari 2021 bekendgemaakt. Hij krijgt 50,000 Britse pond (ruim 55.000 euro) en heeft recht op 500 uur pro bono-ondersteuning bij een project naar keuze.

De jury zal bestaan uit een panel van onder meer enkele partners van Clifford Chance en vertegenwoordigers van cliënten van het kantoor.

Actie

Als advocatenkantoor strijdt Clifford Chance voortdurend voor gerechtigheid en gelijkheid, aldus senior partner Jeroen Ouwehand. Het kantoor zet zich in om deze waarden te beschermen en promoten. “Maar”, zegt Ouwehand, “het is niet voldoende om alleen te zeggen dat we ergens in geloven. We moeten ook actie ondernemen.”

Pro bono-thema’s

De prijs is voor dit jaar veranderd in de Racial Justice Award. Voor de toekomst heeft Clifford Chance de intentie om elk jaar te focussen op een van zijn pro bono-thema’s. Naast toegang tot het rechtssysteem zijn dit het milieu, toegang tot educatie en tot financiële middelen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven