Coen Hoekstra (大成 Dentons) over het grootste advocatenkantoor ter wereld

Delen:

Naam: Coen Hoekstra
Leeftijd: 25 jaar
Universiteit Bachelor: Rijksuniversiteit Groningen
Universiteit Master: Vrije Universiteit Amsterdam
Afstudeerrichting: Zuidas master, verwachte afstudeerdatum okt/nov 2018
Is student-stagiair bij: Dentons Boekel, Litigation & Dispute Resolution
Periode: april – mei, nu scriptiestudent

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Toen ik voor Dentons Boekel koos was Boekel net gefuseerd met 大成 Dentons, een kantoor dat ik voor de fusie nog niet kende, het was immers nog niet in Nederland gevestigd. 大成 Dentons is het grootste advocatenkantoor ter wereld, dat spreekt natuurlijk nogal tot de verbeelding. Ik was daarom ontzettend benieuwd naar het reilen en zeilen in een groot internationaal kantoor. Ik hoorde bovendien heel veel positieve verhalen. Deze combinatie heeft mij doen besluiten te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik hoopte veel te leren over de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat op de afdeling Litigation and Dispute Resolution. Ik was benieuwd naar de verschillende geschillen die in de praktijk spelen en hoopte eens mee te kunnen naar de rechtbank. Ik verwachtte veel memo’s te schrijven en jurisprudentieonderzoek te doen. Ik heb uiteindelijk ook veel van dit soort werkzaamheden verricht, maar hieruit bestonden zeker niet al mijn werkzaamheden. Ik heb ook conceptbrieven aan cliënten en conceptarbitragestukken geschreven. Het is leuk en heel erg leerzaam om te zien wat er uiteindelijk van je eigen concept is overgebleven wanneer het definitieve stuk de deur uitgaat.

Hoe verliep je sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
Ik heb mijn sollicitatieprocedure als zeer prettig ervaren. Het was natuurlijk spannend, maar toen het sollicitatiegesprek eenmaal op gang kwam verliep het heel natuurlijk. Ik heb het gesprek ervaren als een dialoog, dus met vragen over en weer en niet als een interview zoals dat bij sommige sollicitatiegesprekken het geval is. In dit gesprek kwam ook een casus aan bod die we uitvoerig hebben besproken.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Een makkelijke vraag. Ik vergeet nooit meer dat ik met drie andere advocaten naar de rechtbank in Amsterdam ging. De zitting duurde de hele dag en ik vond (en vind) het enorm indrukwekkend om te zien hoe de advocaten voor wie ik werkzaamheden verrichtte, gedurende de hele dag, op een heldere en structurele manier hun argumenten naar voren brachten.

Wat me ook altijd bij zal blijven zijn de hockeywedstrijden op de donderdagavond, wanneer we met kantoor deelnamen aan het bedrijvenhockey. Erg leuk!

Zijn er dingen die je achteraf anders aan zou pakken?
Als ik deze vraag met nee zou beantwoorden zou het impliceren dat ik tijdens mijn stage niets geleerd heb. Eerlijkheid gebiedt mij dus te zeggen dat ik een heleboel dingen anders zou aanpakken wanneer ik mijn stage opnieuw zou doen met de kennis van nu. Het is daarentegen niet zo dat ik spijt heb van mijn manier van aanpakken destijds. Een stage biedt namelijk bij uitstek de gelegenheid om zo nu en dan een fout te maken en hiervan te leren. Zo heb ik bijvoorbeeld een stuk beter en to the point leren schrijven.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage of je grootste succes?
Ik denk toch wel dat mijn grootste blunder het uit mijn broek scheuren bij het bedrijfshockeytoernooi was. Het weerhield me er gelukkig niet van om verder te spelen, niet dat mijn drang om door te gaan ons iets gebracht heeft hoor, we verloren de wedstrijd met ruime cijfers.

Denk op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ga absoluut verder in dit beroep. Ik ben tijdens mijn stage alleen maar extra gemotiveerd geraakt om advocaat te worden.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven