Complete IE-team stapt op bij Kneppelhout

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Olaf van Haperen
Olaf van Haperen (Foto: Kneppelhout & Korthals)

Opnieuw verliest het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals een groot aantal advocaten: de sectie Intellectuele Eigendommen stapt over naar Eversheds Sutherland. Enkele weken geleden vertrokken bij Kneppelhout ook al zeven advocaten.

Deze keer zijn het de partners Thera Adam en Olaf van Haperen, en negen andere advocaten die bij Kneppelhout vertrekken. Thera Adam zit sinds 2012 bij Kneppelhout en houdt zich bezig met het intellectueel eigendomsrecht. Partner Olaf van Haperen geeft leiding aan de sectie Intellectuele Eigendommen en IT.

Beiden gaan aan de slag bij Eversheds Sutherland, waar ze met ingang van 1 juni 2019 een team gaan leiden op het gebied van het intellectuele eigendom, IT & privacy, inclusief een aparte merkenrechtdesk. Daarin komen ook de andere negen IT-advocaten van Kneppelhout te werken. Volgens kantoordirecteur Hetty Fenton van Eversheds maakt de ‘internationale context en het innovatieve karakter’ van het kantoor deze overstap aantrekkelijk.

Van Haperen bevestigt dat. “Kneppelhout heeft tot voor kort een sterke groei doorgemaakt. Misschien ging het zelfs even te hard. Dat leidde ertoe dat we het onderling niet altijd eens waren over de strategie. Daarom is in goed overleg besloten dat iedereen zijn eigen ambities kan nastreven. Voor ons gaf het internationale karakter van Eversheds de doorslag. Kneppelhout is een Nederlands kantoor, nu worden we onderdeel van een kantoor met 64 vestigingen in 34 landen. Ik heb er in één klap honderd collega’s bij die privacy-advocaat zijn.”

Eversheds Sutherland verloor enkele weken geleden twee advocaten aan Ploum. Ook zeven advocaten van Kneppelhout & Korthals, waaronder het complete team Douane, handel en logistiek stapten toen over naar Ploum. Volgens Van Haperen, die tot 1 januari 2019 managing partner van Kneppelhout was, zullen er in de komende tijd geen andere teams het kantoor verlaten.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top