Consultancytak Eversheds Sutherland gebruikt Nederland als springplank naar Europa

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Illustratie: Pixabay

Onder de nieuwe naam Konexo slaat de consultancytak van Eversheds Sutherland zijn vleugels uit naar het vasteland van Europa. Nederland zal als springplank fungeren voor het bedrijfsonderdeel dat consultancy services aanbiedt aan CFO’s, general counsel en inhouse legal en compliance teams.

Strategie

In het Verenigd Koninkrijk is Eversheds Sutherland acht jaar geleden gestart met deze activiteiten. Daar richt dit bedrijf zich op vier vormen van dienstverlening: consultancy over effectievere inrichting van de juridische afdeling (strategie, processen, organisatie en gebruik van technologie), het leveren van ondersteuning (zoals voor commerciële contracten), managed services (het toepassen van technologische oplossingen zoals kunstmatige intelligentie voor grote volumes contracten en due diligence) en ondersteunende agile services (het detacheren van juristen bij bedrijven op tijdelijke basis).

Uitbesteed

Rob Faasen

“Wij zien dat bedrijfsjuristen nu bijna al hun tijd kwijt zijn aan commodity werkzaamheden, zoals het nakijken van non disclosure agreements en het trainen van de commerciële mensen,” verklaart advocaat Rob Faasen van de Nederlandse vestiging van Eversheds Sutherland in Rotterdam. “Daardoor moet het veel interessantere werk te vaak worden uitbesteed aan externe juristen.” Managed services biedt dan technologische ondersteuning, waardoor bedrijfsjuristen tijd hebben om zich met strategisch werk bezig te houden.

Genoeg volume

Het is wel nodig om de uitkomsten van het technologisch werk te controleren. Dat doet Konexo vanuit Leeds voor de markt in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Faasen: “Als we dit soort werk ook doen voor Nederlandse bedrijven, dan moet Konexo ofwel een Nederlander in Leeds neerzetten of een eigen vestiging in Nederland inrichten. Die beslissing nemen we pas als er genoeg volume is. De verwachting is wel dat er bij voldoende succes een eigen vestiging in Nederland komt.” Konexo hoopt in Nederland in het eerste jaar op 10 à 20 cliënten.

Cultuurverschillen

Wanneer de service wordt uitgerold over Europa is nu nog niet te zeggen, zegt Faasen. “Dat kan over een jaar zijn of later. We moet eerst in Nederland een markt creëren, zoals we dat in Engeland hebben gedaan. De cultuurverschillen in Europa zijn behoorlijk groot. In Nederland staan general counsel veel meer open voor dit soort dienstverlening dan in Duitsland of Frankrijk.”

In het Verenigd Koninkrijk heeft de consultancytak van Eversheds Sutherland binnen 8 jaar tijd een omzet bereikt van 40 miljoen GBP. De ambitie is om in de komende vijf jaar te groeien  naar een omzet van 100 miljoen pond.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top